Κοντονής: Το νησί άντεξε σε ένα πολύ δυνατό σεισμό


«Το μήνυμα είναι ότι η Ζάκυνθος άντεξε σε ένα πολύ δυνατό σεισμό εξαιτίας της θωράκισης των κατασκευών είτε είναι ιδιωτικές είτε δημόσιες», δήλωσε από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής από την πρώτη στιγμή του μεγάλου σεισμού βρέθηκε κοντά στους κατοίκους του νησιού και επισκέφθηκε ο ίδιος σπίτια και μαγαζιά τα οποία αντιμετώπισαν προβλήματα.

«Ο σεισμός αντιμετωπίζεται με επιτυχία αν έχουμε αντισεισμικές κατασκευές υψηλού επίπεδου», τόνισε ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στις κτιριακές υποδομές του νησιού για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «ήταν πολύ σημαντικό ότι έχουμε ελάχιστες ζημιές, δεν υπερβαίνουν τις 30, οι αναφορές στις υπηρεσίες για αυτοψίες και εκτιμήσεις πράγμα που δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε από το σεισμό των 6,4 βαθμών είναι η καθίζηση του λιμένα. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κοντονής ανέφερε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι «η μερική καθίζηση μέρους του τραπεζοειδή στην προβλήτα του Αγ. Διονυσίου, αντιμετωπίζεται από ειδικούς τεχνικούς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας», ενώ «έχει αποκατασταθεί η καθημερινότητα και η εύρυθμη λειτουργία της ζωής των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους πολίτες της Ζακύνθου, ένα ενδιαφέρον που «ήταν άμεσο, λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό επικοινώνησε μαζί μου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και το πρωί είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι σήμερα θα είναι στο νησί κλιμάκια τεχνικών και υπηρεσιακών παραγόντων».

Πολιτική

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: