Κοντονής: Τα κρούσματα ρατσιστικής βίας στη χώρα μας οφείλονται στη Χρυσή Αυγή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνομιλία του με τη νέα επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, επισήμανε πως τα κρούσματα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα οφείλονται «στο νεοναζιστικό κόμμα που εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και του οποίου η επιρροή αυξήθηκε σε συνθήκες κρίσης και συνέπεσε με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών».

Ειδικότερα, σε συνάντησή του την Πέμπτη με την κα. Μιγιάτοβιτς και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε αναλυτικά για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η επίτροπος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών και για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας, ενώ ο κ. Κοντονής, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «στην Ελλάδα το πρόβλημα έγκειται στο νεοναζιστικό κόμμα που εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και του οποίου η επιρροή αυξήθηκε σε συνθήκες κρίσης και συνέπεσε με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών».

Επίσης, ο κ. Κοντονής εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών στον ευρωπαϊκό χώρο και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει κοινή πολιτική στήριξη από την Ευρώπη στο μεταναστευτικό, αποσπώντας τη δέσμευση της επιτρόπου –σύμφωνα με την ανακοίνωση- ότι θα ζητήσει τη συνδρομή όλων των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οργάνων προς τη χώρα μας.

Η επίτροπος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, σημείωσε ακόμα ότι η Ευρώπη μετακινείται από τις πανανθρώπινες αξίες, τις αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι ανάχωμα σε όσους επιδιώκουν την κατάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος, η κα. Μιγιάτοβιτς υπογράμμισε ότι θα αξιοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της χώρας μας ως παράδειγμα καλής πρακτικής

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: