Κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές για πρόσληψη 15.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων

Κοντά στον στόχο να συμφωνήσει με τους δανειστές την πρόσληψη περίπου 15.000 νέων μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο το 2016 βρίσκεται το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους».

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία για 10.000 προσλήψεις και αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο τελικός αριθμός στα μέσα του καλοκαιριού, οπότε και θα υπάρχει συνολική εικόνα για τις αποχωρήσεις υπαλλήλων κατά τη διάρκεια του 2016 και του 2017. Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία στα τέλη Ιουνίου, τότε η κυβέρνηση θα προωθήσει τις 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και 3.500 γιατρών και νοσηλευτών μαζί με τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 1997 και το 1998.

Η αναλογίαΜε βάση τις αποχωρήσεις του 2015, οι οποίες έφτασαν τις 15.925 σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της απογραφής, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει 3.185 προσλήψεις ακολουθώντας την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις». Ομως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καταθέσει αίτημα να μεταφέρει για το τρέχον έτος προσλήψεις που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν τις δύο επόμενες χρονιές.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημειώνουν ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης αφορά 20.000 προσλήψεις για το 2016 και οι εταίροι έχουν συμφωνήσει για 9.000-10.000 διορισμούς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αγκάθια στις συζητήσεις με τους δανειστές καθώς για την οριστικοποίηση του τελικού αριθμού των διορισμών το 2016 θα συνυπολογιστούν:

• Η κάλυψη κενών θέσεων από τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας που θα θεσμοθετηθεί το επόμενο δίμηνο. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων με την πρώτη εφαρμογή της κινητικότητας θα υπάρχει συνολική εικόνα των κενών οργανικών θέσεων για τις οποίες θα απαιτηθούν νέες προσλήψεις για την κάλυψή τους.

• Η μελέτη για τις αποχωρήσεις του 2016 έως και το 2018. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία για τις αποχωρήσεις των επόμενων τριών ετών τα οποία θα παραθέσουν στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών προκειμένου να μεταφερθούν διορισμοί από την επόμενη τριετία στην εφετινή χρονιά. Υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια οι αποχωρήσεις θα κινηθούν σε αριθμούς μεγαλύτερους από τις 16.000 που αποχώρησαν το 2015 προς συνταξιοδότηση.

• Οι προσλήψεις για τις ανάγκες επίλυσης του Προσφυγικού. Για τη λειτουργία των νέων δομών υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων θα χρειαστεί εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα αναζητηθεί είτε μέσω κινητικότητας είτε με νέες προσλήψεις. Οπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο θα αναβαθμιστεί και θα αποτελέσει αυτόνομη διοικητική δομή με επιχειρησιακό ρόλο, όπως αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Βερναρδάκης με το επιτελείο του ήδη εργάζονται για τη διαμόρφωση του οργανογράμματος των υπηρεσιών του νέου υπουργείου. Για τον λόγο αυτό θα χρειαστούν νέες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού καθώς και μετακινήσεις διοικητικού προσωπικού στις νέες υπηρεσίες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ergasia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: