Κλίο Σμιθ: Ο φερόμενος απαγωγέας της «Μαντλίν» της Αυστραλίας είχε… εμμονή με τις κούκλες και πολλά ψεύτικα προφίλ

Πριν από μερικές ώρες ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του 36χρονου Τέρι Κέλι — Στο φως πληροφορίες για τα προφίλ που διατηρούσε στα social media με αναφορές σε μέλη της φανταστικής του οικογένειας

Για απαγωγή ανηλίκου κατηγορείται από τις αυστραλιανές Αρχές ο 36χρονος άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση της τετράχρονης Κλίο Σμιθ, του κοριτσιού που χάθηκε από ένα κάμπινγκ όπου βρισκόταν με τους δικούς της και τελικά βρέθηκε σώα και αβλαβής μέσα σε ένα κλειδωμένο σπίτι έπειτα από 18 ημέρες. Σύμφωνα με το BBC, σήμερα ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του, μια διαδικασία που είχε καθυστερήσει εξαιτίας της μεταφοράς του Τέρενς Ντάρελ Κέλι ή «Τέρι» Κέλι (όπως ονομάζεται ο συλληφθείς) στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Κέλι φέρεται να δέχτηκε επίθεση μερικές ώρες μετά τη σύλληψή του από έναν συγκρατούμενό του, o οποίος εξοργίστηκε όταν έμαθε ποιος ήταν. Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα (η οποία μάλιστα δημοσιεύει βίντεο του υπόπτου μέσα από το ασθενοφόρο) ο Κέλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και μερικές ώρες μετά πήρε εξιτήριο. Ωστόσο η τοπική αστυνομία αποκάλυψε σήμερα ότι ο 36χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά, εξαιτίας νέων τραυμάτων που προκλήθηκαν ενώ ήταν μόνος του στο κελί του.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Κέλι εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο Καρνάρβον και εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα, μεταξύ των οποίων εκείνο της αρπαγής παιδιού κάτω των 16 ετών με χρήση βίας ή εξαπάτησης.

H εμμονή με τις κούκλες

Την ώρα που το κοινό στην Αυστραλία — και όχι μόνο — παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση, η Daily Mail βγάζει στο φως στοιχεία για τον φερόμενο απαγωγέα της μικρής Κλίο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 36χρονος πιστεύεται ότι είχε εμμονή με τις κούκλες και ότι είχε δημιουργήσει πλήθος ψεύτικων προφίλ, με αναφορές σε μέλη της φανταστικής του οικογένειας.


Μετά τη σύλληψή του, έχουν εντοπιστεί αρκετά προφίλ που είχε στα social media, όπου καυχιέται για την αγάπη του στις κούκλες Bratz. Ένας από τους λογαριασμούς του είναι πλήρως αφιερωμένος στην εμμονή του με τις κούκλες, και περιλαμβάνει μια φωτογραφία γεμάτη με παιχνίδια. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό το δωμάτιο βρισκόταν στο σπίτι που κρατούνταν η τετράχρονη Κλίο, πριν την διασώσουν οι Αρχές.



Άλλα προφίλ που έχουν συνδεθεί με τον Κέλι αναφέρουν την ύπαρξη παιδιών και συγγενών, όμως οι γείτονες του 36χρονου και άτομα που τον γνωρίζουν καιρό διαψεύδουν ότι είχε δικά του παιδιά. Ένα από τα προφίλ ακολουθούσε τη μητέρα της Κλίο, Έλι Σμιθ, η οποα το τελευταίο διάστημα απηύθυνε συνεχώς εκκλήσεις μέσω social media, εκλιπαρώντας όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνιση της κόρης της να βγει να μιλήσει.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η Κλίο Σμιθ εθεάθη τελευταία φορά μέσα στη σκηνή της οικογένειάς της κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου, στο απομακρυσμένο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς στο Μακλίοντ με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες έρευνες από θαλάσσης και από ξηράς, με μπλόκα της αστυνομίας σε δρόμους και με την εξέταση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Η μητέρα της είχε ξυπνήσει στις 6 το πρωί εκείνης της ημέρας και είχε βρει το φερμουάρ της σκηνής κατεβασμένο και την Κλίο εξαφανισμένη. Τελικά η μικρή βρέθηκε ασφαλής νωρίς χθες το πρωί όταν η αστυνομία εισέβαλε σε ένα σπίτι στο Κάρναρβον, μια πόλη που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νότια από το κάμπινγκ στη βορειοδυτική ακτή της πολιτείας.

Το σπίτι απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το σπίτι της οικογένειας της Κλίο, μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που εισέβαλε στο σπίτι και βρήκε την Κλίο σε ένα από τα δωμάτια. «Την έχουμε. Την έχουμε», ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Μαρκ Μακ Γκόουαν δήλωσε ότι η Κλίο είναι «ένα πολύ έξυπνο, χαρούμενο, γλυκό κοριτσάκι» και δείχνει ότι μετά τη συνάντηση με την οικογένειά της «προσαρμόστηκε πολύ» αν αναλογιστεί κανείς την δοκιμασία που πέρασε.

Από χθες το χάσταγκ #CleoSmith κυκλοφορεί πολύ στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία που ανήρτησε η αστυνομία και δείχνει την Κλίο χαμογελαστή να χαιρετάει από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Η ανάρτηση αυτή έχει συγκεντρώσει σχεδόν 54.000 likes.

Πολλά από τα διάσημα αξιοθέατα του Περθ, της πρωτεύουσας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, φωτίστηκαν χθες το βράδυ με μπλε χρώμα για να ευχαριστήσουν την αστυνομία που συνέβαλε στον εντοπισμό του κοριτσιού.


Πολλοί φοβούνταν ότι οι έρευνες για την ανεύρεσή της θα κατέληγαν σε τραγωδία, αλλά η είδηση του εντοπισμού της προκάλεσε δάκρυα χαράς ακόμη και στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις έρευνες.

Η μητέρα της Κλίο, η Έλι, ανήρτησε στο Instagram ότι «η οικογένειά μας είναι ξανά ολόκληρη». Ένας από τους διασώστες της, ο αστυνομικός Κάμερον Μπλέιν, είπε ότι επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας αφού βγήκε από το νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για λίγο η Κλίο, και διαπίστωσε ότι η μικρή τα πάει καλά. «Ήταν πολύ συγκινητικό να την βλέπεις να παίζει στην αυλή και να είναι ο εαυτός της και μαζί με τους γονείς της», είπε.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η απαγωγή της δεν ήταν προσχεδιασμένη, αλλά «ευκαιριακή».

Με πληροφορίες από Daily Mail, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: