«Κλείδωσε» η συμφωνία Ford και Google για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες

Η συμφωνία ανάμεσα στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ford με την Google έκλεισε για εξι χρόνια. Από το 2023 εκατομμύρια μελλοντικά οχήματα Ford και Lincoln, ανεξαρτήτως τιμής, θα διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες. Από τη συνεργασία με την Google η Ford θα πετύχει τη δημιουργία μοναδικών υπηρεσιών και δυνατοτήτων για τα αυτοκίνητα του αύριο  που θα έχουν κορυφαία  τεχνογνωσία  της Google στη ανάλυση δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML).  Για την επιτάχυνση της καινοτομίας, η Ford και η Google συγκροτούν μία νέα ομάδα συνεργασίας, την Team Upshift, που θα διευρύνει τον ορίζοντα μετασχηματισμού της Ford,  θα «ξεκλειδώσει» προσωποποιημένες εμπειρίες χρήστη και θα προωθήσει την ανάπτυξη υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα. Μεταξύ των projects θα είναι η ανάπτυξη νέων εμπειριών πελατών κατά την αγορά ενός οχήματος, η δημιουργία νέων υπηρεσιών βασισμένων σε δεδομένα για τους κατόχους οχημάτων, και πολλά ακόμα.

Ο Jim Farley, President & CEO της Ford μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε:

«Καθώς η Ford συνεχίζει τον πιο ριζικό μετασχηματισμό στην ιστορία της με εξηλεκτρισμό, συνδεσιμότητα και αυτόνομα οχήματα, η συνεργασία Google και Ford δημιουργεί μία υπερδύναμη καινοτομίας, ικανή να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία στους πελάτες μας και να εκσυγχρονίσει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα» .

Ως προτιμώμενος πάροχος υπηρεσιών cloud και ξεκινώντας από φέτος, η Google θα βοηθήσει τη Ford να αξιοποιήσει τεχνολογίες AI, ML και ανάλυσης δεδομένων του Google Cloud για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κατασκευαστή αυτοκινήτων, τον εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων και τη λειτουργία τεχνολογιών συνδεδεμένου οχήματος με το έμπιστο, ασφαλές και αξιόπιστο cloud της Google. Με το Google Cloud, η Ford σχεδιάζει να:

  • Βελτιώσει περαιτέρω τις εμπειρίες των πελατών με διαφορετικές τεχνολογίες και προσωποποιημένες υπηρεσίες
  • Επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της προϊοντικής εξέλιξης, την παραγωγή και τη διαχείριση τη εφοδιαστικής αλυσίδας, και να διερευνήσει τη χρήση του Vision AI στην παραγωγή, την εκπαίδευση των εργαζομένων και στη βελτίωση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού εργοστασίων
  • Επιταχύνει την εφαρμογή επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε δεδομένα με αποτέλεσμα οι πελάτες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως αιτήματα για εργασίες συντήρησης ή ειδοποιήσεις τιμών.
  • Με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι οδηγοί μπορούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ελέγχοντας τα πάντα μέσω της φωνής τους.
  • Με την υπηρεσία χαρτών Google Maps ως πρωταρχική πλοήγηση του αυτοκινήτου, οι οδηγοί μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ταχύτερα με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, αυτόματο επανυπολογισμό διαδρομής, καθοδήγηση λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα.
  • Με το Google Play, οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους apps για να απολαμβάνουν μουσική, podcasts, audiobooks και άλλα. Αυτά τα apps είναι βελτιστοποιημένα και ενσωματωμένα για χρήση μέσα στο όχημα.

Το λειτουργικό Android μέσα στο αυτοκίνητο επιτρέπει επίσης στη Ford και σε προγραμματιστές τρίτων να αναπτύσσουν εφαρμογές που προσφέρουν μία όλο και καλύτερη και πιο εξατομικευμένη εμπειρία ιδιοκτησίας.

«Κλείδωσε» η συμφωνία Ford και Google για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: