ΚΚΕ: Τιμή στα θύματα του Άουσβιτς, η ενίσχυση της πάλης ενάντια σε όσα οδήγησαν στη ναζιστική θηριωδία

Με αφορμή την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για το «Ολοκαύτωμα και την απελευθέρωση του Άουσβιτς», η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προχώρησε σε δήλωση, μέσω της οποίας -μεταξύ άλλων- τονίζει ότι «τιμή στα θύματα του Άουσβιτς είναι η ενίσχυση της πάλης ενάντια σε όλους τους παράγοντες που οδήγησαν στη ναζιστική θηριωδία».

Η δήλωση αναφέρει:

«Η μνήμη του Ολοκαυτώματος, ενός από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα του ναζισμού, αποτελεί αιώνια τιμή στα θύματά του, όλων όσοι μαζί με τους Εβραίους υπέφεραν στα ναζιστικά κρεματόρια: των χιλιάδων κομμουνιστών, αντιφασιστών αγωνιστών, που πολέμησαν το ναζισμό στην κατεχόμενη Ευρώπη και στην ίδια τη Γερμανία, όπως ο δολοφονημένος από τους ναζί ηρωικός γραμματέας του γερμανικού ΚΚ, Ερνστ Τέλμαν. Το ναζιστικό κολαστήριο Άουσβιτς συνιστά υπενθύμιση της εγκληματικής φύσης του φασισμού, της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννά, όπως ακριβώς οι γερμανικοί, ευρωπαϊκοί κι αμερικάνικοι επιχειρηματικοί όμιλοι χρηματοδότησαν τον Χίτλερ.

Οι διακηρύξεις της Ε.Ε., του Ευρωκοινοβουλίου και των κυβερνήσεών της που φέτος «θυμήθηκαν» το Άουσβιτς είναι υποκριτικές και δεν πείθουν. Με αυτές επιδιώκουν από άλλο δρόμο τον πάγιο στόχο τους να διαγράψουν την 9η Μάη ως μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που καρφώθηκε η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος στο Ράιχσταγκ, και να τη μετατρέψουν σε «μέρα της Ε.Ε.». Ματαιοπονούν…

Στόχος τους είναι το αναποδογύρισμα της ιστορικής αλήθειας για την ανεκτίμητη συμβολή των κομμουνιστών στην πάλη κατά του φασισμού, τον καθοριστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και του θρυλικού Κόκκινου Στρατού. Με αντικομμουνισμό, παραχάραξη της Ιστορίας, αθώωση του φασισμού, επιχειρούν να ξεπλύνουν την εγκληματική φύση του, να διαιωνίσουν το εκμεταλλευτικό σύστημα. Σε αυτήν την κατεύθυνση στρώνουν το έδαφος με διώξεις κομμουνιστών, ρατσισμό, φασιστική βία, άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων.

Το Άουσβιτς αποτελεί σήμερα άσβεστη μαρτυρία που εκθέτει και χρεοκοπεί το πρόσφατο ανιστόρητο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Την επιχείρηση της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της να εξισώσουν τους κομμουνιστές, την ΕΣΣΔ, με την καθοριστική συμβολή των οποίων απελευθερώθηκε όλη η Ευρώπη, το Άουσβιτς και οι κρατούμενοί του… με τους ναζί που τους έστελναν στους φούρνους!

Η δε συζήτηση για τον αντισημιτισμό που συνοδεύει τις διακηρύξεις της Ε.Ε. δεν πρέπει να γίνει άλλοθι για το ξέπλυμα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ που ματοκυλά εδώ και δεκαετίες τον Παλαιστινιακό λαό, τους λαούς της Μέσης Ανατολής, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αλλαγές συνόρων σαν αυτές που εξαγγέλθηκαν και με το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο από Τραμπ-Νετανιάχου σε βάρος των Παλαιστινίων. Δεν πρέπει να αθωώσει τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας των ελληνικών κυβερνήσεων με το Ισραήλ, που απογείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ.

Σήμερα, τιμή στα θύματα του Άουσβιτς είναι η ενίσχυση της πάλης ενάντια σε όλους τους παράγοντες που οδήγησαν στη ναζιστική θηριωδία, οι οποίοι δρουν και σήμερα, η καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Προϋπόθεση της αμετάκλητης ήττας του φασισμού, είναι η ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννάει και τον τρέφει. Να γίνουν οι λαοί σε κάθε χώρα, ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, με κοινωνική συμμαχία για την εργατική εξουσία κι αποδέσμευση από την Ε.Ε. και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: