ΚΚΕ: Πράξη εχθρική και εκδικητική προς τον κόσμο της Εκπαίδευσης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημειώνει ότι μια τέτοια πράξη είναι «εχθρική και εκδικητική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν, Μ. Τετάρτη και ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, στην κατάθεση νομοσχεδίου που αφορά αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και Γυμνασίων, αλλά και αλλαγές στο Λύκειο, την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια κ.ά., όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς υποστηρίζουν το αντίθετο, συνιστά πράξη εχθρική προς τον κόσμο της Εκπαίδευσης.

Δεν πρωτοτυπεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας αντίστοιχο νομοσχέδιο, πέρυσι, Μεγάλη Εβδομάδα.

Άλλες είναι οι ανάγκες των νέων, των εκπαιδευτικών και των γονιών και οπωσδήποτε αυτές δεν αφορούν την αγωνία της κυβέρνησης να φτιάξει ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, ένα σχολείο ακόμα πιο στενά προσαρμοσμένο στις ρηχές δεξιότητες που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Άλλες είναι οι ανάγκες των Πανεπιστημίων και όχι να μετατραπούν σε επιχειρήσεις που αναπτύσσουν επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα η οποία θα δεσμεύεται ακόμα περισσότερο από τον παράγοντα κέρδος. Γεγονός που στις μέρες μας αποκαλύπτεται με τραγικό τρόπο.

Τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές δίνουν μάχη καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα στις συνθήκες καραντίνας…

Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας, με βάση και τα στοιχεία που έδωσε, δεν εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση σε όλους τους νέους…

Τη στιγμή που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μαζικές διαδικασίες στους χώρους της Εκπαίδευσης, ενώ το σύνολο των φορέων της Εκπαίδευσης έχουν τοποθετηθεί αρνητικά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης…

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έστω και την τελευταία στιγμή να μην προχωρήσουν στην κατάθεση του νομοσχεδίου για διαβούλευση».

Πολιτική

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: