ΚΚΕ για Τουρκία: «Ο λύκος δεν γίνεται αρνί και οι κινήσεις της εκθέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»


«Η νέα επικίνδυνη κίνηση της Τουρκίας, με την κατάθεση συντεταγμένων στον ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες και με οδηγό την αυθαίρετη Τουρκο-Λιβυκή συμφωνία, παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας και καταπατά τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Επισημαίνει ότι «η νέα αυτή πρόκληση και οι επίμονες παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο είναι στοιχεία της επιθετικότητας της κυβέρνησης Ερντογάν, που αποθρασύνεται από τα παζάρια που κάνει με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για τη διατήρηση της Τουρκίας στο «Δυτικό στρατόπεδο».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η πολιτική της συμμετοχής στις λυκοσυμμαχίες του πολέμου και των επεμβάσεων έχει χρεοκοπήσει και γίνεται συνεχώς πιο επικίνδυνη για το λαό μας. Ο «λύκος δεν γίνεται αρνί» και οι εξελίξεις εκθέτουν καθημερινά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγοντας στο σχόλιό του «η πάλη του λαού για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι αναγκαία και επίκαιρη και το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή».

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: