ΚΚΕ για Γιάννη Σπανό: Άφησε βαθύ χνάρι στο μουσικό τοπίο


«Η απώλεια του συνθέτη Γιάννη Σπανού έκοψε το νήμα μιας πολύχρονης δημιουργικής πορείας, που άφησε βαθύ χνάρι στο μουσικό τοπίο», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή που εξέδωσε.

Ο Περισσός αναφέρει πως ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης, ο οποίος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, «υπήρξε ένας σπουδαίος μελωδός, που σύνδεσε τη μουσική του δημιουργία με ένα ευρύ φάσμα στίχων από την ποίηση του μεσοπολέμου μέχρι την ποίηση του σήμερα. Υπήρξε ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε και έδωσε όνομα στο μουσικό ρεύμα που αναπτύχθηκε κυρίως στις μπουάτ της Πλάκας στα μέσα της δεκαετίας του ‘60, το «Νέο Κύμα», μεταφράζοντας στα ελληνικά τον γαλλικό όρο «Nouvelle Vague». Ταυτόχρονα με την ίδια άνεση μπορούσε να συνθέτει γνήσια λαϊκή μουσική, επιμένοντας πάντα να βασίζεται και να αναδεικνύει τον στίχο».

«Παρ” όλη την επιτυχία που γνώρισε παρέμεινε πάντα ένας σεμνός υπηρέτης της τέχνης, ένας πολύτιμος συνεργάτης των μεγάλων ερμηνευτών που συνεργάστηκαν μαζί του», προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, η οποία καταλήγει ως εξής: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: