ΚΚΕ για αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο: Αβάσιμοι οι πανηγυρισμοί – Η κυβέρνηση υλοποιεί τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών ενώσεων

«Παρών» επί της αρχής του σχεδίου νόμου δήλωσε από πλευράς ΚΚΕ ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μαρίνος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο.

Όπως τόνισε, «η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης καθώς και η οριοθέτηση των άλλων θαλάσσιων ζωνών, της υφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ, είναι μέρος της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τη γεωστρατηγική τής αναβάθμισης αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, τις ενεργειακές και άλλες στοχεύσεις».

«Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ισχυροποίησαν τις στρατιωτικοπολιτικές σχέσεις με το Ισραήλ, που σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό και πρωτοστατεί στις απειλές κατά του ιρανικού και των άλλων λαών της περιοχής», είπε ο κ. Μαρίνος και προσέθεσε ότι «ισχυροποιούνται και οι σχέσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, με κράτη δηλαδή που είναι μπλεγμένα σε ανταγωνισμούς και πολέμους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι όλα τα κόμματα έχουν ανακηρύξει σε θεματοφύλακες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτούς «που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία».

«Η κυβερνητική απόφαση για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην περιοχή του Ιονίου πελάγους, προβλήθηκε με υπερβολή από την κυβέρνηση, με αιχμή τα περί αύξησης της ελληνικής επικράτειας. Οι πανηγυρισμοί είναι αβάσιμοι», συμπλήρωσε ο κ. Μαρίνος και παρατήρησε: «Με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επεκτάθηκε μέχρι σήμερα η ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη, σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας και το σχετικό νόμο του 1995».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. «Δεν υπάρχει έδαφος για τον εξωραϊσμό τους. Ο προσανατολισμός της τουρκικής κυβέρνησης για συζήτηση εφ” όλης της ύλης, οι θέσεις που έχουν τεθεί περί αναλογικότητας, στοχεύουν σε μειωμένα δικαιώματα στα νησιά, και σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διαμορφώνουν οδυνηρούς όρους και παραμένει αναπάντητο τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», είπε.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προειδοποίησε ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων είναι μεγάλες γιατί χρησιμοποιούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης ως απάντηση στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και της τουρκικής κυβέρνησης.

«Κινείστε σε ένα φαύλο κύκλο. Γνωρίζετε ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σε ένα τμήμα της επικράτειας, μπορεί να ερμηνευθεί, από την πλευρά της Τουρκίας και όχι μόνο, ως αποδοχής, από την ελληνική πλευρά της ύπαρξης ειδικής περίπτωσης και γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Μαρίνος.

Καταληκτικά σημείωσε: «Ο λαός έχει πολλά πειστήρια για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης και δεν πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στη συνθηματολογία σας, όπως και στη συνθηματολογία των άλλων κομμάτων, να διακρίνει τη στρατηγική τους σύμπλευση και να κλιμακώσει την πάλη του. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, από μόνη της, δεν μπορεί να υπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Τα βάσανά του θα συνεχιστούν».

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: