ΚΚΕ: Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επεμβαίνουν στη Λευκορωσία

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προχώρησε σε παρέμβαση στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την «κατάσταση στη Λευκορωσία», ενώ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση κατήγγειλε «την επέμβαση ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ».

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Κι από αυτό το βήμα καταγγέλλουμε ότι τα γεγονότα στη Λευκορωσία αυτές τις μέρες συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Τα προσχήματα της ΕΕ και των συμμάχων της αποτελούν τη γνωστή πολυπαιγμένη «κασέτα» που χρησιμοποιήθηκε στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία, το Ιράκ, κ.α.

Οι λαοί έχουν πληρώσει αυτές τις επεμβάσεις σας με ποταμούς αίματος και ο κατατρεγμός τους στις διαμελισμένες χώρες τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά. Όλα συνιστούν αποτελέσματα του ανταγωνισμού των ομίλων για τον έλεγχο των αγορών, όπως άλλωστε και στη Λευκορωσία, για τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας μιας χώρας με ισχυρά ερείσματα της Ρωσίας, τελευταίος σταθμός του δρόμου του μεταξιού της Κίνας».

«Για τις κυβερνήσεις της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής ισχύει το «κοιτά ποιος μιλάει», γιατί ενώ αυτές δημαγωγούν περί «ελευθερίας και δημοκρατίας» είναι οι ίδιες που σέρνουν σε δικαστήρια αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και φυλακίζουν κομμουνιστές, απαγορεύουν ΚΚ, ξεπλένοντας ταυτόχρονα τις φασιστικές συμμορίες», πρόσθεσε στην τοποθέτησή του ο Κ. Παπαδάκης.

«Ο Λευκορώσικος λαός δεν έχει δώσει καμιά εξουσιοδότηση στην ΕΕ και τους συμμάχους της να επεμβαίνει. Δεν τους έχει ανάγκη! Μπορεί να αποφασίσει με βάση τα δικά συμφέροντα του και να «γυρίσει σελίδα», απαλλασσόμενος από το σημερινό και κάθε αστικό καθεστώς, με τη δική του εξουσία, χαράζοντας εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης», επισήμανε καταληκτικά ο ευρωβουλευτής τής του ΚΚΕ.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: