Κιβωτός του Κόσμου – Μητέρα 15χρονου που κατήγγειλε σeξουαλική κακοποίηση: «Είχε σημάδι στο σώμα του, φοβόταν πολύ»

Για το σημάδι που είχε στο σώμα του αλλά και για το κλίμα απειλών και φόβου μιλά η μητέρα του 15χρονου, του δεύτερου παιδιού — μετά τον 19χρονο — που κατήγγειλε σeξουαλική κακοποίηση.

Ένα σκηνικό νοσηρότητας και φόβου αποκαλύπτονται μέσα από τα λόγια της μητέρας στο MEGA. Πρόκειται για μητέρα έξι παιδιών, από τα οποία μόνο ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και μένει στην οργάνωση.

«Ένα σημάδι που είχε, είπε: ”μαμά το έπαθα…” δεν ολοκλήρωσε την κουβέντα, μίλησε η υπάλληλος: ”χτύπησε από το παιχνίδι”. Συμφώνησε όμως το παιδί. Ο λόγος, δεν τον ξέρω. Τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, να σας πω την αλήθεια; Πλύση εγκεφάλου» δηλώνει η μητέρα.

«Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την Κιβωτό θα μιλήσει. Είναι πολύ τρομαγμένο. Δεν μπορεί να μιλήσει εάν δεν βγει απ’ έξω, να νιώσει σιγουριά. Δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό γιατί υπάρχει κάποιος μπροστά. Αλλά για λίγο που μίλησα με το παιδί ότι δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί. Έχει δει πολλά πράγματα, έχει ακούσει πολλά πράγματα, γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει παραπάνω» συμπληρώνει.

«Φοβάται αν κάνουν κάτι σε εμένα, τόσο πολύ δηλαδή φοβάται. Λέω: ”μην φοβάσαι για εμένα, δεν θα μου κάνουν τίποτα”. Λέω: ”εσύ δεν φοβάσαι για τον εαυτό σου”, ”γι’ αυτό δεν πρέπει να μιλάμε”. Δηλαδή να φοβάται να δει ποιον; Τη μητέρα του. Το βιολογικό του αίμα. Που θέλει να έρθει στο σπίτι, δεν είναι ότι δε θέλει» επισημαίνει ακόμη.

«Έχω πάει στην ασφάλεια»

«Έχω πάει στην ασφάλεια. Έχω κάνει και στο παρελθόν ενέργεια για να το πάρω με εισαγγελική απόφαση και μου έβγαζαν ότι είμαι ακατάλληλη. Έχω έξι παιδιά μου πήρανε μόνο το πέμπτο. Δηλαδή τα άλλα μου τα παιδιά και νεογέννητο που έχω τώρα και το έχω στο σπίτι είμαι ικανή και δεν είμαι ικανή να μεγαλώσω ένα παιδί που είναι στην ”Κιβωτό”. Μετά στο παιδί λέγανε ”η μητέρα σου δεν μπορεί να σε συντηρήσει”» υπογραμμίζει η μητέρα.

«Στο σχολείο που πήγα παράνομα να το δω, υποτίθεται παράνομα, γιατί δεν μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε στα σχολεία να ρωτάμε την πρόοδο του παιδιού, μόνο η Κιβωτός μπορούσε, ”φύγε μαμά, φύγε γιατί μην το πούνε τα άλλα τα παιδιά και θα έχω κάποια τιμωρία, κάποια συνέπεια”. Εγώ καταλαβαίνω όταν δεν πάει καλά, αλλά με παρουσία κάποιου ατόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε και άνετα, όταν λέει το παιδί: ”πάρε με μαμά, πάρε με από εδώ και πήγαινε με σπίτι, θέλω να φύγω”. Και τηλεφωνική επικοινωνία με ανοιχτή ακρόαση κάποιος να καθοδηγεί την κουβέντα και να μην εκφράζεται το παιδί ελεύθερα» συμπληρώνει.

«Τώρα ξεκαθαρίζει τι γίνεται σιγά σιγά. Τώρα σιγά σιγά αρχίζουν τα παιδιά και νιώθουν λίγο, λίγο, λίγο, προσπαθούν μετά από όλο αυτό, να νιώσουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτά. Έχω να μιλήσω από την Πέμπτη που πήγα και το επισκέφτηκα, πήγα το είδα το παιδί. Εάν έχει γίνει κακοποίηση σωματική, θα πάρω εγώ τον νόμο στα χέρια μου, ειλικρινά σας λέω. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε δικαστήρια, ούτε φυλακές, ούτε τίποτα, πειράξανε το παιδί μου; Θα πάρω εγώ τον νόμο» καταλήγει η μητέρα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: