Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν στόματα – «Μας εκβίαζαν να μην πούμε τι συμβαίνει»

«Ανοίγουν στόματα» σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιήσεις σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ειδικότερα, μία νέα μαρτυρία ενός κοριτσιού, αυτή τη φορά από δομή της Κιβωτού στη Χίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα και περιέγραψε στην ΕΡΤ όσα φέρεται να βίωσε στη δομή.

Η ανήλικη ισχυρίστηκε πως τα παιδιά της «Κιβωτού» ζούσαν αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία και όπως είπε πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cohcah6zwpk1)

«Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση, δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε» τόνισε.

Η κοπέλα έζησε στη δομή της Χίου από τα 7 έως τα 14 της χρόνια, ενώ σήμερα βρίσκεται σε ξενώνα άλλης οργάνωσης μακριά από τη Χίο.

«Από τη δομή εκείνη έφυγα γιατί άρχισα να βγάζω την αλήθεια και να τα λέω και στους ψυχολόγους και έξω. Αυτοί δεν το ήθελαν και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι αν δεν πεις αυτά που θέλουν σου βάζουν τιμωρία».

Όπως τόνισε τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα: «Όλο το περιβάλλον ήταν έτσι και όλα τα παιδιά είχαμε πολύ χάλια ψυχολογία. Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει».

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο φάκελος με τις καταγγελίες

Ο φάκελος με τις καταγγελίες — φωτιά για την «Κιβωτό του Κόσμου» βρίσκεται πλέον στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανατεθεί σε εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεχίσει την έρευνα, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου» και την στήριξή της, οσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ολοκλήρωση της έρευνας για τις καταγγελίες σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο και στελέχη της δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από δομές της «Κιβωτού», όπως ενδεχομένως και άλλων παιδιών που μπορεί να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για σκηνικά κακοποίησης, εντός των δομών ή ακόμη και να έχουν υποστεί τα ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αν και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διενεργηθεί με γοργούς ρυθμούς ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Πάντως, εισαγγελικές πηγές χαρακτήριζαν την υπόθεση ως πολύ σοβαρή και εξ αυτού του λόγου θα πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και κάτω από συνθήκες που θα διασφαλίζουν τη μυστικότητά της.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: