Κιβωτός: «Ο πατήρ Αντώνιος είχε ζητήσει να μην φαίνεται το γραφείο του» λέει η εικαστικός που ζωγράφιζε τους τοίχους

Πριν από 18 χρόνια έδωσε αφιλοκερδώς ζωή και χαρά στους άδειους τοίχους της νεοσύστατης τότε δομής της «Κιβωτού» στον Κολωνό. Ζωγράφισε τις πόρτες και τα παράθυρα. Μεταμόρφωσε τον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, τον χώρο κατήχησης αλλά και το γραφείο του πατέρα Αντωνίου. Ωστόσο, ο ιδρυτής της οργάνωσης, όπως καταγγέλλει η εικαστικός Ντίνα Λιοσάτου, δεν επεδίωξε ποτέ να τη συναντήσει για να την ευχαριστήσει για το έργο της.

«Περιμένεις τουλάχιστον ένα χαρτάκι να γράφει δεν μπόρεσα να παραβρεθώ για να σε ευχαριστήσω. Τίποτα», δηλώνει στο Mega η κ. Λιοσάτου. 

Συνολικά, στα δύο κτίρια της δομής εργάστηκε σχεδόν μία εβδομάδα. Μοναδικός βοηθός ο σύζυγός της που της μετέφερε τις σκάλες αλλά και τα υλικά που χρειαζόταν.

«Επειδή ήμουν ανεβασμένη σε μια σκάλα με επτά σκαλοπάτια, ανεβοκατέβαινε να μου προσφέρει μπογιές και πινέλα. Δουλέψαμε τρεις ημέρες στον Κολωνό και άλλες δύο στον ξενώνα» επισήμανε η εικαστικός. 

Εντύπωση είχε προκαλέσει στην κ. Λιοσάτου, πως στη μία και μοναδική συνάντηση που είχε με τον πατέρα Αντώνιο, της είχε ζητήσει μέχρι και βιτρό στα τζάμια του γραφείου του για να μην φαίνεται, όπως λέει, ποιον φιλοξενεί μέσα.

«Δεν θέλω να φαίνονται κάποιοι χώροι»

«Θέλω να επέμβω και για βιτρό. Μου λέει ”ναι θα ‘θελα και εγώ σε κάποιους προσωπικούς χώρους που έχω πάνω ο ίδιος και δε θέλω να φαίνονται από έξω προς τα μέσα ποιοι είναι”».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: