Κιθάρα του Eric Clapton πωλήθηκε 625.000 δολάρια σε πλειστηριασμό στην Νέα Υόρκη

Χρησιμοποιήθηκε από τον Clapton το 1970 κατά την πρώτη συναυλία του συγκροτήματός του Derek and The Dominos

Συλλεκτική κιθάρα του Eric Clapton πωλήθηκε 625.000 στην Νέα Υόρκη, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη τιμή ανάμεσα στα αντικείμενα που ανήκαν σε θρύλους του rock και βγήκαν σε πλειστηριασμό την Παρασκευή αποφέροντας συνολικά 5 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία Julien’s Auctions.

Το ακριβότερο αντικείμενο του πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε στο Hard Rock Café της Νέας Υόρκης και μέσω του Ιντερνετ, η ακουστική κιθάρα, μία Martin D-45, που χρησιμοποιήθηκε από τον Clapton το 1970 κατά την πρώτη συναυλία του συγκροτήματός του Derek and The Dominos, είχε αποτιμηθεί στις 300.000 έως 500.000 δολάρια από την Julien’s Auctions.

Πάντως, η τελική τιμή της παραμένει πολύ χαμηλότερη του ρεκόρ που πέτυχε η ημιακουστική κιθάρα με την οποία έπαιξε ο τραγουδιστής των Nirvana Kurt Cobain στην περίφημη συναυλία MTV Unplugged το 1993 (6 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε πλειστηριασμό της Julien’s Auction

Θρύλος του rock και των blues, ο Eric Clapton δημιούργησε πολεμική από την αρχή της πανδημίας με τις θέσεις που υιοθέτησε κατά των εμβολίων και της επιβολής περιοριστικών μέτρων.

Ανάμεσα στις άλλες κιθάρες που πωλήθηκαν, μία Gibson Explorer του 1976, που χρησιμοποιήθηκε από τους U2 (437.500 δολάρια) και μία Fender Stratocaster με την οποία έπαιξε ο David Gilmour των Pink Floyd (200.000 δολάρια).

Περί τα 1.000 αντικείμενα που έχουν περάσει από τα χέρια των Beatles, Guns N’Roses, Nirvana, Michael Jackson, Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gaga, Madonna, Elvis Presley, Rolling Stones πωλήθηκαν κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: