Κίπινγκ: Ο Τσίπρας διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην Ελλάδα υπό δύσκολες συνθήκες

Σύμφωνοι ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε το μέλλον της Ευρώπης ούτε στην λιτότητα ούτε στον ρατσισμό», είναι η γερμανική Αριστερά (Die Linke) και ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η συμπρόεδρος της Linke Κάτια Κίπινγκ, μετά την συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι είναι εφικτή μια άλλη Ευρώπη και έχουμε την ευθύνη να καταστήσουμε σαφές μέσα στην Ευρώπη ότι δεν υπάρχουν μόνο οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και η άκρα δεξιά, αλλά και οι δυνάμεις που βασίζονται στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη», δήλωσε η κυρία Κίπινγκ και τόνισε ότι το κόμμα της επιθυμεί «οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να παραμείνουν ενωμένες» και εργάζεται για αυτό. «Θέλουμε η ομάδα της Αριστεράς να γίνει μεγαλύτερη, όχι μικρότερη», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι αυτή τη φορά επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Αριστεράς, η κυρία Κίπινγκ σημείωσε ότι «είναι φυσικό κάποιος που είναι πρωθυπουργός να διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει εκεί κοινωνική πολιτική υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, οι οποίες είναι τόσο δύσκολες και επειδή η γερμανική κυβέρνηση επέβαλε κατ” επανάληψη κοινωνικές περικοπές και λιτότητα». Σε ό,τι αφορά την καμπάνια της ευρωπαϊκής Αριστεράς και την συμμετοχή σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, η συμπρόεδρος της Linke εξήγησε ότι εκκρεμεί ακόμη η παρουσίαση της προεκλογικής στρατηγικής, αλλά «βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του ευρωπαϊκού αριστερού κόμματος».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο οποία διήρκεσε τουλάχιστον 90′, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την γερμανίδα πολιτικό, οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Γερμανία και στην Ευρώπη.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και με την αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, ενώ θα μιλήσει στο πλαίσιο διημερίδας του SPD που διοργανώνεται στο Βερολίνο, ως αφετηρία του διαλόγου για την ανανέωση του κόμματος.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: