Κίνδυνος πυρκαγιάς σε εννέα περιοχές της χώρας: Απαγορεύεται αύριο η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση

Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία

Συνολικά 264 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, εκ των οποίων οι 40 το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα, σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα και προσέθεσε ότι «οι περισσότερες από αυτές, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο και κυρίως εκδηλώθηκαν στις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Επιπλέον το ίδιο χρονικό διάστημα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 687 αστικές πυρκαγιές και 585 παροχές βοηθείας, ενώ μετά την εκδήλωση ισχυρών ανέμων και έντονων βροχοπτώσεων την περασμένη Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Κιλκίς, το κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Παράλληλα η κ. Τζίμα ανέφερε ότι αύριο θα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις περιοχές όπου αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, δηλαδή σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή ενώ θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επιπλέον η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιά για κανένα λόγο.

«Τονίζουμε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οφείλουμε να διατηρούμε τους οικοπεδικούς μας χώρους καθαρούς. Φροντίζουμε τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των συμπολιτών μας. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι, όλες οι ενημερώσεις που αφορούν την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Φροντίζουμε ώστε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Προσέχουμε όλοι μας. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή», κατέληξε η κ. Τζίμα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: