Κίνα: Πλημμυρίζει με π ορνό το Twitter για να… αποκρύψει τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Την ώρα που μαίνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κίνα, το Πεκίνο προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στις αναφορές περί διαδηλώσεων επιστράτευσε λογαριασμούς με πορνογραφικό υλικό οι οποίοι έχουν πλημμυρίσει το Twitter. Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τις δεκάδες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όταν αναζητούν περισσότερες πληροφορίες πέφτουν πάνω σε «sex bots».

Πρόκειται για αναρτήσεις που περιλαμβάνουν σeξι φωτογραφίες, eρωτικά βίντεο καθώς και διαφημίσεις με συνοδούς πολυτελείας. Μάλιστα κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να αναζητήσει πληροφορίες γράφοντας στα κινέζικα τα ονόματα των πόλεων όπου λαμβάνουν χώρα οι διαδηλώσεις. 

Πίσω από αυτή την αποκάλυψη βρίσκεται ο  Άλεξ Στάμος, Ελληνοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Παράλληλα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου για το Διαδίκτυο του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ μιλώντας στην Washington Post είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για να καθορίσει πόσο διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι το τέχνασμα στο οποίο έχει καταφύγει το Πεκίνο.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι οι ενέργειες φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τη διεθνή παρακολούθηση των διαδηλώσεων καθώς η πρόσβαση στο Twitter έχει αποκλειστεί εντός της Κίνας. Σημειώνεται πως εργαζόμενος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι  η εταιρεία γνώριζε το πρόβλημα και εργαζόταν για να το επιλύσει.

Στο μεταξύ σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν, με ειδικότητα στα κινεζικά θέματα μίλησε στην Washington Post υπό καθεστώς ανωνυμίας και υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα στην αναζήτηση είναι «50% π ορνό και 50% διαμαρτυρίες». «Μόλις έκανα τρία — τέσσερα σκρολαρίσματα στη ροή των αποτελεσμάτων μου για να δω αναρτήσεις από νωρίτερα και ήταν όλα π ορνό», πρόσθεσε.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: