Κίνα: Επανεμφανίστηκε στη χώρα έπειτα από μήνες ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα

Δημόσια εμφάνιση σε σχολείο στην ανατολική Κίνα πραγματοποίησε ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα, ο οποίος για μήνες είχε «εξαφανιστή» μετά τις παρεμβάσεις της κινεζικής κυβέρνησης στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο Μα επισκέφτηκε την πόλη Χανγκζού όπου εδρεύει η Alibaba. Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα τον δείχνει να επισκέπτεται το σχολείο, το οποίο χρηματοδοτείται από την εταιρεία.

Οι αρχές στην Κίνα, πιθανόν από αντεκδίκηση, είχαν κάνει πιο στενό τον έλεγχο πάνω στις επιχειρήσεις του Μα λόγω των σχολίων που έκανε.

Πιστεύεται ότι από τα τέλη του 2021 και για πάνω από έναν χρόνο ο Μα ήταν εκτός Κίνας. Οι Financial Times είχαν αναφέρει ότι ζει στο Τόκιο, ενώ τον είχαν φωτογραφίσει στη Ταϊλάνδη και την Αυστραλία.

Η επιστροφή του στην Κίνα, αναφέρει ο Guardian, ίσως είναι ένδειξη ότι η πίεση της κυβέρνησης πάνω σε εταιρείες έχει χαλαρώσει και ότι υιοθετεί μία συμπεριφορά περισσότερο φιλική με τις επιχειρήσεις.

Η Alibaba είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Κίνα και μία από τις λίγες που συναγωνίζεται σε μέγεθος με αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας. Η κινεζική κυβέρνηση κατέχει μετοχές στην Alibaba και στον ανταγωνιστή της την Tencent.

Η περιουσία του Μα, που ήταν καθηγητής αγγλικών πριν ιδρύσει την εταιρεία του, υπολογίζεται από το Forbes ότι ανέρχεται σε 33 δισ. δολάρια.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: