Κίνα: Έκλεισε η Disneyland στη Σανγκάη μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος

Οι αρχές της χώρας εξακολουθούν να ακολουθούν μια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, η οποία ενισχύεται καθώς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Disneyland στη Σανγκάη έκλεισε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος covid-19 σε έναν επισκέπτη, την ώρα που οι αρχές στην Κίνα προσπαθούν να περιορίσουν μια μικρή εστία της νόσου στη χώρα.

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που επλήγη από τον νέο κορωνοϊό στα τέλη του 2019, αλλά και η πρώτη που κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία ήδη από την άνοιξη του 2020, αφού έθεσε σε εφαρμογή ιδιαίτερα περιοριστικά μέτρα και έκλεισε σχεδόν τα σύνορά της.

Οι αρχές της χώρας εξακολουθούν να ακολουθούν μια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, η οποία ενισχύεται καθώς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έχει εμφανιστεί μια εστία της covid-19 στη βόρεια Κίνα, ενώ δύο κρούσματα έχουν αναφερθεί και στην πρωτεύουσα Πεκίνο. Ενενήντα δύο νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν σήμερα για το προηγούμενο 24ωρο, ο υψηλότερος απολογισμός από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Disneyland στη Σανγκάη έκλεισε μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε μια επισκέπτρια. Η γυναίκα βρέθηκε θετική αφού έφυγε από τη Disneyland και επέστρεψε στο σπίτι της, σε μια επαρχία γειτονική της Σανγκάης.

Ήδη από χθες όλο το προσωπικό της Disneyland υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ, όπως και οι επισκέπτες της. Σχεδόν 34.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί μέχρι σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σανγκάης.

Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, όμως οι αρχές ζήτησαν από τους επισκέπτες και το προσωπικό να μην επιστρέψουν στις εργασίες ή το σχολείο του για τουλάχιστον 48 ώρες και να υποβληθούν και σε νέα τεστ covid-19.

Δύο ημέρες νωρίτερα το πάρκο των Universal Studios στο Πεκίνο, που άνοιξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ των επισκεπτών του προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτή την περίοδο περίπου 6 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε καθεστώς lockdown λόγω της νέας εστίας επιδημίας, η οποία επικεντρώνεται στην πόλη Λανζού, 1.200 χιλιόμετρα δυτικά του Πεκίνου.

Η κατάσταση είναι «σοβαρή και περίπλοκη», παραδέχθηκε το Σάββατο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι ο ιός κυκλοφορεί με γοργούς ρυθμούς.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: