Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: «Όσο μιλάει ανεβαίνει το δολάριο»

Σφοδρές βολές της αντιπολίτευσης κατά του Τούρκου προέδρου για την πολιτική που εφαρμόζει και φτωχοποιεί την τουρκική οικονομία — «Κοίτα που κατάντησες τη χώρα» του λέει η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος» Ακσενέρ

Στο στόχαστρο των «ορκισμένων» πολιτικών του αντιπάλων, βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξαιτίας της αμφιλεγόμενης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί και έχει ως στόχο τη συνεχή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και την περεταίρω φτωχοποίηση της τουρκικής κοινωνίας. Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε για τον Ερντογάν πως: «Όσο μιλάει ανεβαίνει το δολάριο».

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του δικτύου FOX, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε συγκεκριμένα, θέτοντας κάποια ερωτήματα για τον Τούρκο πρόεδρο: «Όσο μιλάει γιατί ανεβαίνει το δολάριο; Γιατί χάνει αξία η τουρκική λίρα; Μα γίνεται όταν μιλάει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας μιας χώρας, η οικονομία της να γίνεται άνω κάτω; Μα όσο μιλάς βουλιάζεις τη χώρα. Όσο μιλάει. Μα για όνομα του Αλλάχ σιώπησε πια! Σιώπησε πια… Να φτωχοποιήσουμε δηλαδή την Τουρκία, να γίνει πολύ φτωχή, να πουλήσουμε την φτώχεια της Τουρκίας, για να έρθει σε εμάς συνάλλαγμα. Μα για όνομα του Θεού ! Σε ποιο βιβλίο οικονομίας τα γράφει αυτά; Λέει ότι έγραψε βιβλίο αλλά για όνομα του Αλλάχ, πες μας ποιο είναι αυτό το βιβλίο;» διερωτήθηκε ο Κιλιντσάρογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» (IYI) Μεράλ Ακσενέρ, που για μία ακόμη φορά έστρεψε τα πυρά της κατά του Ταγίπ Ερντογάν, για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί: «Κύριε Ερντογάν τι έλεγες; Πώς το νόμισμα είναι σαν τη σημαία. Σαν τον Εθνικό ύμνο. Συμβολίζει το κύρος τη δύναμη και την ανεξαρτησία μιας χώρας Και πραγματικά σωστά έλεγες. Είχες δηλώσει πώς το κύρος του νομίσματος είναι το κύρος της χώρας. Πού ήσουν και που έφτασες… Αν και αυτά έλεγες στο παρελθόν, κοίτα σήμερα στην κατάσταση στην οποία κατάντησες την πατρίδα» δήλωσε. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: