Κικίλιας: Στην κυβέρνηση θυμίζουν ΚΥΠατζήδες του ‘80 που δίνει ο ένας τον άλλον

«Όλη η χώρα παρακολουθεί εμβρόντητη τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό του κ. Τσίπρα, τον κ. Πολάκη, τον τέσσερα χρόνια παρά κάτι, υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Κοτζιά, και τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας για τέσσερα χρόνια, τον κ. Καμμένο. Άλλοι διαρρέουν τα τηλεγραφήματα και τα sms που αντάλλαξαν, άλλος μαγνητοφωνεί τον κεντρικό τραπεζίτη και τα διαρρέουν εν είδει οχετού στη δημοσιότητα. Θυμίζουν ΚΥΠατζήδες της δεκαετίας του ‘80 που δίνει ο ένας τον άλλον!», δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Όταν υπάρχει μια παράνομη μαγνητοφώνηση, αποτελεί αυτεπάγγελτο αδίκημα. Ως πυλώνας της Δημοκρατίας μας, η Δικαιοσύνη έχει τις δικές της ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλάβει. Γιατί προφανώς και οι κρίνοντες κρίνονται» συμπλήρωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, τέτοια περιστατικά βλάπτουν οριζόντια το πολιτικό σύστημα και δείχνουν ότι «ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε βαθιά διχαστικές, εμφυλιοπολεμικές λογικές και διλήμματα του παρελθόντος».

«Έκλεισαν τις τράπεζες, φόρτωσαν 200 δισ. στους Έλληνες, υπερφορολόγησαν τους πάντες, διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Και τώρα θυμήθηκαν να μας πουν τι γινόταν με τους αριστερούς και τους δεξιούς πριν από το 1974 που γεννήθηκα. Είναι ντροπή αυτά που γίνονται. Επειδή διέλυσαν τη χώρα και απέτυχαν σε όλες τις πολιτικές τους, ξαφνικά θέλουν να χωρίσουν τη χώρα σε αριστερούς και δεξιούς. Αρκετά πια! Το δίλημμα των εκλογών όμως δεν θα είναι αυτό. Θα είναι να μπορέσει επιτέλους η νέα γενιά να έχει ποιοτικές θέσεις εργασίας και όχι επιδόματα φτώχειας των 200 ευρώ. Να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη. Να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη. Να ελπίσει ξανά ο Έλληνας. Να υπάρχει τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας. Να μην ξεπουλιούνται η Μακεδονία και τα υπόλοιπα εθνικά μας θέματα», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση αφήνει τέσσερα χρόνια τον κόσμο να σέρνεται. Ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Φλαμπουράρης ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον και ο πρωθυπουργός παρακολουθεί, ενώ την ίδια ώρα βουλιάζει το τραπεζικό σύστημα».

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ας ακούσουν την πρόταση και την πίεση Μητσοτάκη στους τραπεζίτες να επιβραβευτούν με μικρότερα επιτόκια οι δανειολήπτες που μέσα στην κρίση πλήρωσαν τα δάνειά τους. Είναι κομβικό ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έφτυσαν αίμα μέσα στην κρίση, αλλά πληρώνουν τα δάνειά τους. Δεν πρέπει αυτοί που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους να επιβραβευτούν; Δεν πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να απαλύνουμε τον πόνο και να διευκολύνουμε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους ή μειώθηκε το εισόδημά τους ή δεν έχουν να πληρώσουν επειδή το σπίτι τους έχει μικρότερη αξία από αυτή που είχε όταν πήραν στεγαστικό δάνειο;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς διαμορφώνεται το προεκλογικό κλίμα, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πάμε σε εκλογές μέσα στη λάσπη. Προετοιμάζονται διώξεις πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, το προανήγγειλε στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πολάκης ως μακρύ χέρι του κ. Τσίπρα. Ήρθαν στην εξουσία ψευδόμενοι στους πάντες και χρησιμοποίησαν κάθε μέσο. Θα φύγουν από την εξουσία, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου αυτό να μη συμβεί», κατέληξε.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: