Κικίλιας: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει στη Μακεδονία, μπορεί όμως εύκολα να πάει στα Σκόπια

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας «ειρωνεία» το γεγονός ότι, όπως είπε, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει στη Μακεδονία, μπορεί όμως εύκολα να πάει στα Σκόπια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας σχολίασε ότι «πραγματικά είναι δείγμα γραφής, του αν η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επωφελής για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα».

Από την άλλη, πρόσθεσε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα και εξηγεί γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε αυτή τη ζημιογόνο συμφωνία».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ διερωτήθηκε αν η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για τους 70 επιχειρηματίες με τους οποίους πηγαίνει ο κ. Τσίπρας στα Σκόπια χαρακτηρίζοντας «στρεβλή» την εικόνα που έχει ο Πρωθυπουργός για τη συμφωνία του, «κάτι τι οποίο και αποδεικνύει η καθημερινότητα, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε όλη τη χώρα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν μπορεί να είναι δέσμια και εγκλωβισμένη η οικονομική ζωή της Βόρειας Ελλάδας από κάποιους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες, οι οποίοι θα αποφασίσουν μετά από τρία χρόνια αν 10.000 μακεδονικά προϊόντα μπορούν να έχουν τη στάμπα GR ή όχι».

Τι είπε για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την Ε.Ε.

«Κανείς δεν περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξει τις αγκάλες της, εφόσον τα Σκόπια δεν συμφωνήσουν για βασικά πράγματα», είπε ο κ. Κικίλιας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας με την Ε.Ε.

«Εμείς ήμασταν πάντοτε υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά με προϋπόθεση μια έντιμη και σωστή συμφωνία. “Μακεδονική” γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα και το ζήτημα των προϊόντων τα τίναξαν στον αέρα, δείχνοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει άλλη ατζέντα από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: