Κίεβο: 18 γιατροί μας σκοτώθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 18 μέλη του ιατρικού προσωπικού σκοτώθηκαν και σχεδόν 900 ιατρικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία εισήλθε σήμερα στο έκτο μήνα της.

Σε ανάρτηση στο Facebook, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι περισσότερα από 50 μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις από την 24η Φεβρουαρίου, όταν η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία, για τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945.

Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης ότι 123 ιατρικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία καταστράφηκαν ολοσχερώς από την εισβολή, ενώ άλλες 746 χρειάζονται επισκευές.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει άμαχους ή εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και δηλώνει ότι διεξάγει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία για να καταπολεμήσει τους εθνικιστές.

Το Κίεβο δηλώνει ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί την «τρομοκρατία» για να εκφοβίσει τους Ουκρανούς και να τους εξαναγκάσει να συνάψουν μια ταπεινωτική ειρηνευτική συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: