Κηδεύεται σήμερα ο Αντώνης Πυλιαρός, η «φωνή» των στρατιωτικών παρελάσεων

Σε ηλικία 75 ετών, κι έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός, ο άνθρωπος που ταύτισε τη φωνή του με τη μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή στις 15:00.

Ο Αντώνης Πυλιαρός γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο και ξεκίνησε τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα από μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός».

Υπηρέτησε τα ερτζιανά για 42 χρόνια μέσα από το τότε ΕΙΡ (μετέπειτα ΕΙΡΤ και ακολούθως ΕΡΤ), με δελτία ειδήσεων, ζωντανές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες σφράγισε με τη φωνή του για 35 χρόνια. Πέρασε, μεταξύ άλλων, από τον Sport fm, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), το τηλεοπτικό κανάλι Magic, τον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας ταυτοχρόνως ραδιόφωνο στους σπουδαστές του «Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ».

Σημείο αναφοράς της διαδρομής του η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 ολόκληρα χρόνια.

Είχε ένα δόγμα: Ότι η ποιοτική ραδιοτηλεόραση επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με καλοδουλεμένες φωνές και άριστες γνώσεις της ελληνικής γλώσσας. Αυτά, μαζί με την αξιοπρέπειά του και τον σεβασμό σε όσους κατά καιρούς τον καθοδήγησαν, ήταν και τα όπλα στη δική του φαρέτρα που τον έκαναν να ξεχωρίσει, όπως είχε πει σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: