Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ψυχροί Γουίλιαμ και Χάρι, δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα

Δεν υπήρχε οπτική επαφή ή κάποια έκφραση μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι καθώς περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας. Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε ούτε όταν δύο πρίγκιπες ενώθηκαν με τις συζύγους τους, Κέιτ και Μέγκαν, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Χάρι, φορώντας ένα πρωινό κοστούμι στο οποίο ήταν καρφιτσωμένα τα μετάλλιά του και όχι στρατιωτική στολή, δηλαδή την παραδοσιακή φορεσιά που επιτρέπεται να φορούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε τελετουργικές εκδηλώσεις, κράτησε το βλέμμα του στραμμένο μπροστά κατά τη διάρκεια της πομπής από το Γουέστμινστερ Χολ στο Αββαείο και αργότερα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Περπατώντας πίσω από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, την βασιλική πριγκίπισσα Άννα, τον Πρίγκιπα Εδουάρδο και τον Δούκα της Υόρκης, τα αδέρφια βρίσκονταν δίπλα — δίπλα, αντί… να τους κρύβει ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς, όπως συνέβη στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου τον περασμένο Απρίλιο.

Αλλά όσοι αναζητούσαν οποιαδήποτε ένδειξη ότι έχει ξεπεραστεί η κρίση που έχει σημαδέψει τις σχέσεις τους από τότε που ο 38χρονος Χάρι έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο για να χτίσει μια νέα ζωή στην Καλιφόρνια, προκαλώντας την κριτική της οικογένειάς του, θα απογοητευτούν.

Επιμελώς, οι δύο άνδρες και οι σύζυγοί τους απέφυγαν οποιαδήποτε αλληλεπίδραση. Τα βλέμματά τους δεν συναντήθηκαν ποτέ, ενώ κρατήθηκε μεταξύ τους μια απόσταση ασφαλείας.

Καθώς το φέρετρο μεταφέρθηκε στο Αββαείο, οι πρίγκιπες Χάρι και Άντριου, κοιτούσαν στο έδαφος ενώ τα άλλα μέλη της οικογένειας με στρατιωτική στολή χαιρετούσαν.

Στο εσωτερικό, ο Χάρι και η Μέγκαν πήραν τις θέσεις τους στην κεφαλή της εκκλησίας ακριβώς πίσω από τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγο του, Καμίλα. Μεταξύ των Σάσeξ, υπήρχε η περιστασιακή σίγουρη ματιά. Νωρίτερα κρατήθηκαν για λίγο χέρι — χέρι.

Η Δούκισσα του Sussex, φορώντας ένα ζευγάρι μαργαριτάρια και διαμαντένια κοσμήματα που της είχε δώσει η βασίλισσα ήταν εμφανώς συγκινημένη κάποιες στιγμές.

Από την πλευρά της, η 41χρονη Μέγκαν δεν ακολούθησε την παράδοση των γυναικών μελών της βασιλικής οικογένειας να φορούν ένα μαύρο δαντελένιο «πένθιμο πέπλο», αλλά το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για την πριγκίπισσα Βεατρίκη, την κόμισσα του Γουέσeξ και την κόρη της, Λέιντι Λουίς Γουίνδσορ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: