Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: «Aτσάλινος κλοιός» γύρω από το Μπάκιγχαμ και το Κάστρο του Ουίνδσορ

Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» τις τελευταίες ώρες την περιοχή και κάνουν έρευνες σε αποχετεύσεις και ποτάμια για λόγους ασφαλείας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το κάστρο του Ουίνδσορ για την προστασία των μελών της βρετανικής οικογένειας και όσων παραστούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» τις τελευταίες ώρες την περιοχή και κάνουν έρευνες σε αποχετεύσεις και ποτάμια για λόγους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Μέχρι στιγμής, πολλοί είναι οι Βρετανοί που έχουν σεβαστεί την απόφαση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να μην συγκεντρωθούν έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου θα τελεστεί η κηδεία του συζύγου της Ελισάβετ, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα κατά της νόσου Covid- 19 .

Ωστόσο, όσο πλησιάζει η ώρα της κηδείας (στις 5 ώρα Ελλάδος), οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι θα μαζεύονται όλο και περισσότεροι Βρετανοί πολίτες.

«Χιλιάδες πολίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου», δήλωσε αξιωματικός στη βρετανική εφημερίδα «Mail.

Στο Λονδίνο, όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν κλείσει, δεκάδες αστυνομικοί — μερικοί ένοπλοι — και αξιωματικοί ασφαλείας έχουν επιστρατευτεί πραγματοποιώντας περιπολίες στα πάρκα της περιοχής .

Την ίδια ώρα, στις πύλες του Κάστρου του Ουίνδσορ έχουν τοποθετηθεί ατσάλινες μπάρες έτσι ώστε να μην μπορεί να περάσει κανένα όχημα.

Στην περιοχή , υπάρχουν και πινακίδες που προειδοποιούν τους πολίτες να μην συγκεντρωθούν έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Κάστρο Ουίνδσορ.

Από την πλευρά του, ο 34χρονος Τζακ Κάρσον, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα:

«Θα παρακολουθήσω την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου από το σπίτι, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να κατέβω σήμερα το πρωί να αφήσω μερικά λουλούδια».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: