Κι όμως υπάρχει χώρα στην Ευρώπη με ποσοστά ανεργίας κάτω του… 10%!

Κάτω από το 10% έπεσε για πρώτη φορά από το 2012 το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και πιθανολογείται ότι θα δώσουν μια ώθηση στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος έχει εξαρτήσει το πολιτικό μέλλον του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 από τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Αφού σταθεροποιήθηκε στην αρχή του χρόνου, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, στο 9,6% του ενεργού πληθυσμού στη μητροπολιτική Γαλλία και στο 9,9%, αν συνυπολογιστούν τα υπερπόντια εδάφη, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE.

Τα δύο ποσοστά αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο της ανεργίας από το 3ο τρίμηνο του 2012. Έκτοτε ο δείκτης για ολόκληρη τη Γαλλία ουδέποτε πέρασε κάτω από το συμβολικό όριο του 10%.

Η ανεργία μειώθηκε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όμως η μείωση είναι μεγαλύτερη όσον αφορά την ανεργία των νέων: μειώθηκε κατά 0,4% στο 24,3%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2014.
Ωστόσο το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων – αυτών που δεν έχουν δουλειά πάνω από έναν χρόνο – παρέμεινε σταθερό στο 4,3%.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: