Κι όμως υπάρχει ένας νόμος που μπορεί να κρατήσει τον Τράμπ εκτός… Λευκού Οίκου!

Aν και η Χίλαρι Κλίντον «κέρδισε» αριθμητικά σε συνολικές ψήφους πολιτών, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τους εκλέκτορες, έχοντας 279 έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών που συγκεντρώνει 229 και αυτό τον στέλνει στον Λευκό Οίκο.

Όμως μένει ακόμη κάτι τυπικό να γίνει και αυτό είναι που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να εμποδίσουν.

Θεωρητικά είναι ακόμη πιθανό ο Ντόναλντ Τραμπ να μην γίνει Πρόεδρος. Βέβαια όλο αυτό το σχεδόν ανέφικτο σενάριο εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από την έγκριση που θα δώσει το Κολέγιο των Εκλεκτόρων και το σύνθετο σύστημα των ΗΠΑ.

Αυτό πρόκειται να συμβεί στις 19 Δεκεμβρίου, σε συναντήσεις σε κάθε Πολιτεία όπου όλοι οι εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανών ή των Δημοκρατών -ανάλογα με το πώς ψήφισε κάθε πολιτεία- θα ρίξουν την ψήφο τους.

Και είναι σχεδόν βέβαιο πως η έκβαση θα είναι η ίδια έτσι κι αλλιώς, με τους περισσότερους από τους εκλέκτορες να ψηφίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ κάνοντάς τον Πρόεδρο. Αλλά, θεωρητικά αυτό θα μπορούσε και να μην συμβεί.

Κι αυτό ακριβώς το φαινόμενο είναι που δημιουργεί αυτή τη στιγμή ελπίδα σε πολλούς πως ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν γίνει τελικά Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν και είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει μια τέτοια ανατροπή, η διαδικασία δείχνει πως ο δρόμος του Τραμπ για την προεδρία μάλλον δεν θα είναι και τόσο εύκολος.

Ωστόσο αυτό δεν έχει εμποδίσει εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς να ελπίζουν και να απευθύνουν έκκληση για στήριξη του σεναρίου μεσώ μιας διαδικτυακής καμπάνιας στο change.org.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της lifo.gr μέχρι αυτήν την ώρα 752.000 άνθρωποι έχουν ψηφίσει το αίτημα προς τους εκλέκτορες το οποίο ζητά να αλλάξουν γνώμη και να σεβαστούν αυτό που ψήφισαν οι περισσότεροι.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: