Κι άλλη ξενοδόχος θύμα απατεώνων στην Θάσο

Παρόμοια απάτη και στην Ξάνθη

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον στη Θάσο οι απάτες με θύματα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, από επιτήδειους που προσποιούνται ότι θέλουν να κάνουν κρατήσεις και ζητούν τα τραπεζικά τους στοιχεία, δήθεν για να καταθέσουν τις προκαταβολές.

Μια ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το περασμένο Σάββατο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ένας άγνωστος που δήθεν ήθελε να να καταθέσει στον λογαριασμό της χρήματα για την κράτηση ενός δωματίου. Η γυναίκα δέχθηκε στο κινητό της ένα μήνυμα που έμοιαζε να προέρχεται από την τράπεζα και πληκτρολόγησε τους κωδικούς στο link που περιείχε, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να μεταφέρει από αυτόν το ποσό των 1.890 ευρώ.

Παρόμοια απάτη και στην Ξάνθη

Ένας ανυποψίαστος πολίτης στην Ξάνθη δέχθηκε μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον καλούσε να ακολουθήσει ένα link για να ενεργοποιήσει τις διαδικτυακές δυνατότητες του λογαριασμού του. Όταν πληκτρολόγησε τους τραπεζικούς κωδικούς του και τον προσωρινό που του εστάλη με μήνυμα στο κινητό του, οι απατεώνες μετέφεραν από τον λογαριασμό του όσα χρήματα είχε, που ευτυχώς ήταν μόνο 374 ευρώ. Οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: