Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα με 18 διαρρήξεις

Ένας 61χρονος ήταν ο «εγκέφαλος» πολυμελούς συμμορίας Ελλήνων που «χτυπούσαν» σπίτια, καταστήματα και οχήματα στην πόλη και σε διάφορες άλλες περιοχές της Κέρκυρας από το Νοέμβριο του 2016. Ο ίδιος αναλάμβανε να πουλάει τα τιμαλφή κλοπιμαία σε δυο κλεπταποδόχους ηλικίας 53 και 60 χρόνων.

Να σημειωθεί ότι από τις 18 διαρρήξεις που εξιχνίασε η Ασφάλεια, η σπείρα άρπαξε χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα αξίας άνω των 70.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μεταξύ των υποθέσεων, ήταν δυο διαρρήξεις σε σπίτια στην πόλη της Κέρκυρας με λεία χρυσαφικά αξίας 10.500 ευρώ από το ένα και κοσμήματα αξίας 5.300 ευρώ από το άλλο, καθώς και η κλοπή μιας ηλεκτρονικής συσκευής αξίας 200 ευρώ από το Δημόσιο ΚΤΕΟ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη που συνοδεύτηκε από βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις.

Τελικά οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν όλα τα μέλη της συμμορίας και συνέλαβαν πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας 16 ως 56 χρόνων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν άλλους εννέα συνεργούς τους μεταξύ των οποίων τον 61χρονο αρχηγό, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: