Κερέ: Πρέπει να ξεπεραστούν εμπόδια για να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε πως είναι επιφυλακτικά αισιόδοξος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Η Ελλάδα κάνει πρόοδο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν αρκετά ακόμη εμπόδια, προτού η ΕΚΤ προχωρήσει στην αγορά των ελληνικών ομολόγων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Όπως είπε, πρέπει να καθοριστούν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο πρόγραμμα. «Δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προτού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω βήματα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ο κ. Κερέ μίλησε για μια «ημέρα πολιτικών αποφάσεων» και εξέφρασε την επιθυμία για την «ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους».«Χρειαζόμαστε έναν επαρκή βαθμό εξειδίκευσης των σχετικών μέτρων», τόνισε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, επανέλαβε πως «επισήμως δεν χρειαζόμαστε το Ταμείο, αλλά η εμπλοκή του προσδίδει αξιοπιστία στο ελληνικό πρόγραμμα».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: