Κερέ: Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν φταίει το ευρώ και η ένταξή της στην Ευρωζώνη

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, εξέφρασε την άποψη ότι για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν φταίει το ευρώ και η ένταξή της στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι το ευρώ εκθέτει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μιας χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κερέ, «ακόμα και με τόσες θυσίες που έχουν απαιτηθεί οι Έλληνες δεν έχουν εκφράσει ποτέ την επιθυμία να φύγουν από το Ευρώ».

Ο ίδιος σημείωσε, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο εκλεκτός του Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, ότι «δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει περιληφθεί στις χώρες της ζώνης του ευρώ».

Παράλληλα, ο κ. Κερέ κατονομάζει ως βασικά προβλήματα τις «διοικητικές αδυναμίες, το πολύ αδύναμο σύστημα κοινωνικής προστασίας και το προβληματικό σύστημα συλλογής φόρων».

Τέλος, το στέλεχος της ΕΚΤ, καλεί την Ελλάδα να αναμορφώσει τις διοικητικές και πολιτικές της δομές προκειμένου να ευημερήσει μέσα στο ευρώ καταλήγοντας ότι «οι Έλληνες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις αλλά θα πρέπει να τους επαινέσουμε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιήσει».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: