Κεραμέως: Μόλις το 0,2% των σχολείων και το 0,3% των σχολικών τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού

Μόλις το 0,2% των σχολείων και το 0,3% των σχολικών τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού, τόνισε από τη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναρδάκη, με θέμα «Εισηγήσεις επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας».

Αναφέροντας τα τελευταία στοιχεία, η κ. Κεραμέως είπε ότι μετά από πέντε εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, και για λόγους πρόληψης και προφύλαξης από τον Covid-19, είναι κλειστό το 0,2% των σχολείων χώρας, δηλαδή 32 σχολεία σε σύνολο άνω 14.000 σχολικών μονάδων. Επίσης, σημείωσε ότι είναι κλειστό το 0,3% των σχολικών τμημάτων της χώρας, για την ακρίβεια 246 τμήματα σε σύνολο 80.000 σχολικών τμημάτων.

Για όσα τμήματα έκλεισαν, η κ. Κεραμέως είπε ότι λειτούργησε άμεσα η τηλεκπαίδευση, όπως στην Πέλλα, τη Λέσβο και σε μεμονωμένα σχολεία ή τμήματα, με περισσότερες από 2.000 τηλεδιασκέψεις, 78.000 χρήστες και πάνω από 79.000 μαθήματα στην ασύγχρονη εκπαίδευση. Όσο για την απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων, η κα Κεραμέως είπε ότι η σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ήταν ομόφωνη: «Υπάρχουν πάρα πολλά πεδία για να ανταλλάξουμε ιδεολογικά επιχειρήματα [...] αλλά ας μην σπεκουλάρουμε πάνω στον κορονοϊό και στα σχολεία», είπε η υπουργός.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε στη Βουλή τη γνωμοδότηση των ειδικών, ούτε αιτιολόγησε γιατί δεν την κατέθεσε. Επίσης, ζήτησε να μάθει «ποιο είναι το συνολικό άθροισμα των σχολείων που έχουν κλείσει και όχι απλώς πόσα κλείνουν κάθε μέρα, μιας και φαίνεται πως η καμπύλη είναι απολύτως ανοδική».

Επίσης, στο πλαίσιο συζήτησης άλλης επίκαιρης ερώτησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής, έθεσε το θέμα της κράτησης μαθητών στη ΓΑΔΑ, ζητώντας από την κ. Κεραμέως να τοποθετηθεί. Η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε τον βουλευτή στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία γίνεται αναφορά στην απόφαση της α” ανακρίτριας του τμήματος ανηλίκων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δελής είχε μιλήσει για δύο εικόνες που προσβάλλουν βάναυση το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας – η μία με την προσαγωγή 14χρονου μαθητή στη ΓΑΔΑ επί πενθήμερο, επειδή «συμμετείχε στο μαζικότατο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης για καλύτερες συνθήκες στα σχολεία» και η άλλη με την πρόταση της εισαγγελέως για «ουσιαστική απαλλαγή των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αφού προτείνει η ποινή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα».

Πολιτική

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: