Κέικ πορτοκάλι απίθανο σε ολα !!!!

 
 Κατά την γνώμη μου το πιο οικονομικό ωραίο εύκολο μυρωδάτο υγρό μέσα σαν σιροπιαστό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι !!!! Το έφτιαξα και τελείωσε αμέσως !!!!!

Βάζω στον κάδο του μίξερ 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο με 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να ασπρίσει το μείγμα .

Αμέσως μετά ρίχνω 2 αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και 1 ολόκληρο πορτοκάλι το οποίο το έχω πρώτα πλύνει πολύ καλά δεν το καθαρίζω το κόβω κομματάκια και το λιώνω στο μούλτι .

Προσθέτω λοιπόν και το πολτοποιημένο πορτοκάλι και 2 βανίλιες .

Χαμηλώνω στο πολύ χαμηλό την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω 1 και μισό ποτήρι του νερού αλεύρι φαριν απ και 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ .

Ανακατεύω με μαρίζ ελαφρά να ομογενοποιηθεί το μείγμα .

Βουτυρώνω μία φόρμα καλά ρίχνω λίγο αλεύρι την κουνάω να πάει παντού την τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι ρίχνω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα περίπου μία ώρα λίγο πρίν το τέλος δυνάμωσα την θερμοκρασία να ροδοψηθεί .

Είναι πολύ γρήγορο πολύ νόστιμο και αξίζει να το φτιάξετε,το πορτοκάλι που είναι ολόκληρο εκτός από το υπέροχο άρωμα και γεύση δεν το επηρεάζει σε κάτι άλλο πχ πικρίλα .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: