Κέικ με Mερέντα και τυρί μασκαρπόνε !!!



Υπέροχο κέικ με Μερέντα  και τυρί κρέμα. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σπογγώδες κέικ, εξαιρετικό για πρωινό και σνακ με τις ιδιαίτερης γεύσεις του τυριού και της Μερέντας !

Υλικά συνταγής

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. ζάχαρη

125 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο

125 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο μαλακό τυρί κρέμα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

250 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)

5-6 κ.σ. Νουτέλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το μείγμα στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το τυρί ρικότα ή ανθότυρο, συνεχίζετε το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε και το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα επιλογής σας. Χτυπάτε να ενσωματωθεί και αυτό πλήρως.

Προσθέτετε στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω απλώνετε τις 5-6 κ.σ. Μερέντας  φροντίζοντας να πιέσετε με το κουτάλι και να εισέλθει μέρος Μερέντας  και μέσα στο κέικ.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ μέχρι να φουσκώσει το κέικ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στην άκρη του κέικ που δεν θα υπάρχει νουτέλα και βγει καθαρή. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρετε.

blog.giallozafferano.it
Sintayes.gr

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: