Κέικ με κρέμα πατισερί !!!

 Θυμίζει πολύ πολίτικο εκμέκ !!!

Για το κέικ

1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλ. ζάχαρη

6 αυγά

1/2 φλ. φρέσκο γάλα

2 βανίλιες

1 φλ. κακάο (άγλυκο)

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι

έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄, έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.



ΠΑΤΙΣΕΡΙ

    250 ml γάλα

    250 ml κρέμα γάλακτος

    80 γραμμ. ζάχαρη

    1 βανίλια

    1 αυγό

    3 κρόκους αυγών

    20 γραμμ. κορν φλάουρ

    20 γραμμ. αλεύρι

    1 πρέζα αλάτι

Για γαρνίρισμα 1 κρέμα φυτικη γάλακτος μικρή .

Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα,προσθέτουμε και τη βανίλια

Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.

Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέµα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.

Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά.Στρώνουμε την κρέμα επάνω από το κέικ αφού έχει κρυώσει εντελώς και κάνουμε σχεδιάκια με κορνέ και χτυπημένη κρέμα γάλακτος -σαντιγί. Πασπαλίζομε με κανέλα .Συντήρηση στο ψυγείο.




Αλλη λύση είναι αν σας χάλασε ένα κέικ η σας κόλλησε μην το πετάξετε υπάρχουν λύσεις .

Τρίψτε το κέικ και στρώστε το σε ένα πυρέξ .”

Ετοιμάστε ένα σιροπάκι  βράζοντας 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα νερό βράστε το για 10 λεπτά αφήστε να κρυώσει ρίξτε το επάνω στο κέικ ,ετοιμάστε την κρέμα πατισερί στρώστε την από πάνω ομοιόμορφα γαρνίρετε με σαντιγί λίγη κανελίτσα και  στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.Καλή επιτυχία !!!

Από την φίλη  Κυριακή Ταμ — «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: