ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 39 οι νεκροί από τη γρίπη

Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να αναφέρει πως πλέον ανέρχονται σε 39.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη στην Ελλάδα παρουσιάσει σταθερά αυξητικές τάσεις, με επικρατέστερο στέλεχος των ιό Η1Ν1.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 37 ενήλικες ηλικίας από 25 έως 90 ετών και παιδιά, το ένα βρέφος κάτω των 12 μηνών και ένα παιδάκι 5 ετών. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους 20.

Σημειώνεται πως το βρέφος έπασχε από σοβαρό νόσημα, άσχετο από τη γρίπη. Το παιδάκι είχε γεννηθεί με μικρογναθία, με αποτέλεσμα να έχει μόνιμη τραχειοστομία. Νοσηλευόταν σε Εντατική Μονάδα.

Το 5χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη, που έχασε τη ζωή του από τη γρίπη, είχε σταφυλοκοκκική πνευμονία, μια σοβαρή επιπλοκή που οδήγησε στον θάνατό του.

Από τους 39 νεκρούς, το 84% ήταν είτε άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς από επιπλοκές του ιού της γρίπης. Από αυτούς, το 75% είναι άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες ή δεν έχουν εμβολιαστεί.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: