ΚΕΕΛΠΝΟ: Πρώτο θύμα της γρίπης ένας 79χρονος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το πρώτο θύμα της γρίπης είναι ένας 79χρονος άνδρας, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, αν και ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Από το κρούσμα που απεβίωσε απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α(Η3Ν2). Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί πέντε σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και ένα κοριτσάκι, από 3 έως 79 ετών. Τα τέσσερα (80%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 (20%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Ένα από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκε και ανήκε στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Από αυτά τα πέντε κρούσματα, κανένα δεν είχε εμβολιαστεί κατά της γρίπης, ενώ τα τέσσερα ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξη από τη γρίπη.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: