Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Kαταγγέλλει ότι ξένο αεροσκάφος βομβάρδισε στρατιώτες της και Ρώσους συμμάχους τους

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καταγγέλλει ότι ξένο αεροσκάφος βομβάρδισε στρατιώτες της και Ρώσους συμμάχους τους.

Η κυβέρνηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας κατήγγειλε χθες Δευτέρα ότι αεροσκάφος που απογειώθηκε από γειτονικό κράτος βομβάρδισε βάση των ενόπλων δυνάμεών της και Ρώσων παραστρατιωτικών που μάχονται στο πλευρό τους στο βορειοδυτικό τμήμα της επικράτειας, απειλώντας με αντίποινα.

Το αεροσκάφος προχώρησε «σε ρίψη εκρηκτικών στην πόλη» Μποσανγκοά, με στόχο «βάση των ενόπλων δυνάμεών μας, των συμμάχων μας και εργοστάσιο βάμβακα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της χώρας της Αφρικής όπου ο στρατός και εκατοντάδες μαχητές της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ πολεμούν εναντίον ανταρτών. Η Μπανγκί αναφέρεται πάγια στους ρώσους παραστρατιωτικούς με τον όρο «σύμμαχοι».

Πρόκειται για την πρώτη —ή τουλάχιστον την πρώτη φορά που ανακοινώνεται κάτι τέτοιο δημόσια— επίθεση εχθρικού αεροσκάφος από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το 2013.

Ο βομβαρδισμός έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, λίγο πριν από τις 03:00, πάντα σύμφωνα με την Μπανγκί.

Υλικές ζημιές

Τα εκρηκτικά που ερρίφθησαν προκάλεσαν «μεγάλες υλικές ζημιές», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

Το αεροσκάφος, «αφού διέπραξε αυτά τα εγκλήματα (…)κινήθηκε προς βορρά (…) προτού περάσει τα σύνορά μας», συνεχίζει το κείμενο.

Τα σύνορα με το Τσαντ βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση από την Μποσανγκοά, πόλη που βρισκόταν ως πριν από λίγο καιρό στα χέρια ανταρτών. Η χώρα έχει επίσης σύνορα με το Καμερούν (δυτικά) και με το Σουδάν και το νότιο Σουδάν (βορειοανατολικά), που πάντως απέχουν πολύ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: