ΚΕΔΕ: Να παραιτηθεί ο Μουζάλας για να μην θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς πρόσφυγες

Την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου, όπως τονίζει, «να μην θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς πρόσφυγες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΚΕΔΕ σημειώνει πως «μόνον αγανάκτηση προκαλεί η δήλωση ότι για τους θανάτους των προσφύγων στη Μόρια ευθύνονται στελέχη της Αυτοδιοίκησης και ξενοδόχοι».

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Μουζάλα ότι «δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει και να αξιοποιήσει τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα η χώρα μας έκθετη. Δεν μπόρεσε να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση του ζητήματος, παρέδωσε κρίσιμες αρμοδιότητες και ευθύνες του Κράτους για τη διαχείριση του προσφυγικού στις Μ.Κ.Ο., τις οποίες μετέτρεψε σε μηχανισμούς πρόσληψης προσωπικού στην κομματική του πελατεία, επέτρεψε να στηθεί με αφορμή την ανάγκη διαχείρισης του προσφυγικού ένα πάρτυ συμφερόντων (από τη σίτιση των προσφύγων μέχρι και τη στέγαση τους) με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως κατήγγειλαν στη Βουλή ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επεδίωξε να υπάρξει μια ειλικρινής συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: