Καβάλα: Έπιασαν τον προμηθευτή κοκαΐνης και κάνναβης

Περίπου ένα μήνα πριν είχαν συλληφθεί τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας — Στα σπίτια τους είχαν βρεθεί  και εργαστήρια για την καλλιέργεια κάνναβης

Μετά την εξάρθρωση της σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην Καβάλα και τη Θάσο με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας και της Ο.Π.Κ.Ε., έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και ο αλλοδαπός προμηθευτής της για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας στην Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί και στο σπίτι του κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης. Στην συνέχεια, προσήχθη στον ανακριτή Καβάλας για να απολογηθεί καθώς διώκεται για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών με την ειδικότερη πράξη της πώλησης. Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα, καθώς οργάνωνε την προμήθεια των ναρκωτικών και έδινε οδηγίες στα υπόλοιπα μέλη της για την παραλαβή και τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο, όπου τα αποθήκευαν για να τα διακινήσουν.

Όμως, είχε διαφύγει στις 30 Ιανουαρίου, όταν εξαρθρώθηκε η συμμορία. Τότε, εντοπίστηκε ένας από τους δράστες που έφτασε στην Καβάλα με λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη μεταφέροντας δύο συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 146,4 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, συνελήφθη στο λιμάνι της Κεραμωτής ένα ακόμη μέλος της που περίμενε να παραλάβει τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στη Θάσο. Ο αλλοδαπός και ένας ακόμη μέλος της σπείρας εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε ένα παράπηγμα σε ορεινή δασική περιοχή του νησιού. Ο Έλληνας ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο αλλοδαπός εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος.

Στα σπίτια των δραστών στη Θάσο, είχαν βρεθεί τότε δύο πλήρη εργαστήρια με λαμπτήρες, ανακλαστήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές και άλλα εξαρτήματα για την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, στα οποία καλλιεργούνταν 16 χασισόδεντρα ύψους 0,50 ως 1,70 μέτρου, ενώ κατασχέθηκαν και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21 γραμμαρίων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: