Καβάλα: Άγνωστος γέμισε φόλες το χωριό Γεωργιανή θανατώνοντας επτά σκυλιά

Έξι αδέσποτα σκυλιά και ένα δεσποζόμενο δηλητηριάστηκαν – Ο πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου καταγγέλλει μαζικές θανατώσεις ζώων από φόλες 

Αποτρόπαιο ήταν το θέαμα που αντίκρισαν χθες το πρωί οι κάτοικοι του χωριού Γεωργιανή, στον δήμο Παγγαίου στην Καβάλα. Άγνωστος είχε φόλες διάφορα σημεία του χωριού, προκάλεσε τον θάνατο σε έξι αδέσποτα σκυλιά, καθώς επίσης και σε ένα δεσποζόμενο.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Ηρακλείτσας και Δ. Παγγαίου «Νώε», Χρήστος Παλληκαράς δήλωσε ότι το περιστατικό είναι μεν δυσάρεστο αλλά πολύ συνηθισμένο στα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ειδικότερα του δήμου Παγγαίου.

«Μόνο εμείς ως Φιλοζωικός Σύλλογος, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει πάνω από δέκα ανάλογες αναρτήσεις για μαζικές θανατώσεις ζώων από φόλες. Στην προκειμένη περίπτωση της Γεωργιανής, ένας άνθρωπος προκάλεσε τον θάνατο σε έξι αδέσποτα, καθώς επίσης και σε ένα δεσποζόμενο σκύλο. Μία κάτοικος του χωριού, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι η καθημερινή βόλτα που έκανε με το σκύλο της στο πάρκο της Γεωργιανής θα κατέληγε στο θάνατο του, λόγω φόλας. Πρέπει επειγόντως να γίνει κάτι, προτού να είναι αργά, το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές. Έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και ελπίζουμε να δοθεί μια λύση».

Αναγκαία η καταγραφή, η αστυνόμευση και ο έλεγχος

Αναφερόμενος στις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν, ώστε να εξαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, ο κ. Παλληκαράς σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη καταγραφή των αδέσποτων που υπάρχουν σε χωριά, καλύτερη αστυνόμευση και έλεγχος και φυσικά ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαι σίγουρος, ότι κάθε χωριό γνωρίζει αυτόν τον έναν που γεμίζει κάθε γωνιά με φόλες. Είναι κλειστές κοινωνίες, όλοι γνωρίζονται. Απλά οι περισσότεροι φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία για να γλιτώσουν τα περαιτέρω. Για παράδειγμα χθες, με ειδοποίησαν για τρία αδέσποτα σκυλιά στη Ν. Ηρακλείτσα, τα οποία έδειχναν μια επιθετική συμπεριφορά. Όμως αυτοί οι ίδιοι που κατήγγειλαν την παρουσία τους, ήταν και αυτοί που την προηγούμενη ημέρα, είδαν ένα αμάξι να αφήνει τα εν λόγω σκυλιά στο συγκεκριμένο χωριό. Γι’ αυτό και αναφέρω ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

«Στην περίπτωση της Γεωργιανής, έχουμε προχωρήσει από την πλευρά μας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εντοπιστεί ο δράστης και να πληρώσει για την πράξη του. Ωστόσο είναι καλό να μην τα περιμένουμε όλα από της φιλοζωικές. Όποιος βλέπει κάτι, οφείλει να το καταγγείλει» καταλήγει ο κ. Παλληκαράς.

Πρόσφατα σκότωσαν 12 σκυλιά σε κτηνοτροφική μονάδα του Νέστου

Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα η κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκλονίστηκε από ένα άλλο περιστατικό που συνέβη σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής του Νέστου, όταν ο ιδιοκτήτης εντόπισε νεκρά τα δώδεκα σκυλιά που είχε για φύλαξη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: