Κατρούγκαλος: Σαφείς οι εξηγήσεις του Καμμένου για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να πάρει θέση σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, δήλωσε ότι «ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις ότι ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξης επομένως».

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε: «Δεν σας αφορά η συμφωνία, ωστόσο οι αποκαλύψεις του ταξίαρχου είναι δυσάρεστες. Έχουμε μία διακρατική συμφωνία. Τα όσα όμως διημείφθησαν ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα σε σχέση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, δείχνουν ότι η ποιότητα των σχέσεων είναι πολύ κακή. Υποτίθεται ότι συναλλασσόμαστε μαζί της και η πρεσβεία της λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον μεσάζοντα».

Ο κ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, απάντησε: «Το ζήτημα της συμφωνίας άπτεται του υπουργείου Εξωτερικών κυρίως όμως αφορά το υπουργείο Άμυνας. Όποια απάντηση και να δοθεί μπορεί να έχει ελλείψεις, να τη χρησιμοποιήσετε και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις, ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας, δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξεως επομένως».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: