Κατρούγκαλος για Βαρουφάκη: Πλησιάζουμε τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θέλησε να απαξιώσει τις αποκαλύψεις του βιβλίου Βαρουφάκη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «πλησιάζουμε τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το θέμα το αναδεικνύει η ΝΔ με αντιπερισπασμούς και πυροτεχνήματα, επειδή πάει καλά η οικονομία. «Η μόνη αποκάλυψη που είδα είναι ότι ο Βαρουφάκης μαγνητοσκοπούσε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών» συμπληρώνει.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι ήταν γνώστης των εναλλακτικών σεναρίων, αλλά ότι είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. «Εναλλακτικά σενάρια για να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο ρήξης, πράγματι είχαμε λάβει και θα ήμασταν ανεύθυνοι αν δεν είχαμε λάβει. Σας λέω όμως ότι σε καμιά περίπτωση αυτά τα σενάρια δεν κατέτειναν στο να φύγουμε από το ευρώ ή να επανεισάγουμε τη δραχμή, το είχαμε εξαρχής αποκλείσει».

Σχετικά με την αντιπαράθεση με τη δικαιοσύνη, ρίχνει λάδι στη φωτιά, λέγοντας ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει όχι απλώς δικαίωμα, υποχρέωση κριτικής στις δικαστικές αποφάσεις. Εννοείται ότι όταν αυτή η κριτική προέρχεται από την εκτελεστική εξουσία, πρέπει να μη δίνει την εντύπωση ότι γίνεται για σκοπούς χειραγώγησης» και αναφέρεται στην υπόθεση Ντρέιφους στη Γαλλία.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος κατηγορεί τη ΝΔ ότι «χρησιμοποιεί θύλακες που επηρεάζει στο εσωτερικό της δικαιοσύνης» για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: