Κατρούγκαλος για Τουρκία: Έχουμε Πολεμικό Ναυτικό, μη διανοηθούν να έρθουν στα νερά μας


«Από πλευράς διεθνούς δικαίου δεν υπάρχει διαφορά. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά, εμείς έχουμε πολεμικό ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας τα νερά. Και σας σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών έγιναν ενώ σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η διοικητής του 6ου στόλου των ΗΠΑ, αντιναύαρχος Φρανκέτι συναντήθηκε τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη όσο και με τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ.

Ως προς τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο κείμενο συμπερασμάτων του Γενικού Συμβουλίου της Τρίτης είπε ότι «είναι ένα πολύ προωθημένο σχέδιο που κάνει λόγο για μέτρα κατά της Τουρκίας στο βαθμό που θα συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της».

Πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν προσδιορίζονται μέτρα για να υπάρχει ελαστικότητα και κλιμάκωση» και σημείωσε ότι «πέρα από τα μέτρα το όλο ζήτημα πλήττει έμμεσα την οικονομία της που είναι ευάλωτη».

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, επίσης, ότι «η θέση μας είναι πάντοτε αυτή. Η Τουρκία έχει τα δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο, δεν έχει τα δικαιώματα που θέλει να επιβάλει με την ισχύ της. Τα μόνα δικαιώματα που αναγνωρίζουμε είναι αυτά που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: