Κατρούγκαλος: Δεν έχουμε κανένα λόγο να κλιμακώνουμε την πολεμική

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως δεν έχουμε κανένα λόγο να κλιμακώνουμε την πολεμική, “αδειάζοντας” έτσι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος δήλωσε πως «θα τσακίσουμε» και «θα συντρίψουμε» τους Τούρκους αν κάνουν ένα χιλιοστό κίνησης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος, όταν η συζήτηση στο Συμβούλιο πήγε στα ελληνοτουρκικά, «επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι ακριβώς επειδή τα εθνικά μας δίκαια είναι αγκυροβολημένα στη διεθνή νομιμότητα, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και της πολεμικής».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής. Η άλλη πλευρά έχει διάθεση αναθεωρητισμού και χρειάζονται οι τουρκικές προκλήσεις» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά «με εγρήγορση και νηφαλιότητα επιβεβαιώνει ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα», ενώ αναφέρθηκε και στις τριμερείς διπλωματικής πρωτοβουλίες, αλλά και στη γενικότερη αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας.

Επίσης, όπως ανέφερε, ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: