Κατρούγκαλος: Ακραίες και εθνικιστικές οι απόψεις να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν σκοράρει πόντους στην εθνική γραμμή», ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει δύο γραμμές στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Όπως είπε, οι ακραίοι της ΝΔ προσπαθούν να εγκαταλειφθεί η εθνική θέση για σύνθετη ονομασία με την επίκληση ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ακραία και εθνικιστική την άποψη να μην εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων. «Είναι ακραίες και εθνικιστικές οι απόψεις να μην υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, παρόλο που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει μια ενιαία γραμμή στο θέμα του ονοματολογικού, παραδέχθηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «έχουν εκφράσει κάποιες άλλες απόψεις». Βέβαια, επικαλέστηκε τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

«Κάνω έκκληση στον πατριωτισμό σας. Σας θεωρώ όλους πατριώτες, προσέξτε πώς θα χειριστείτε αυτό το θέμα. Άλλο να είναι κανείς πατριώτης και άλλο να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα. Άλλο πατριωτισμός, άλλο πατριδοκαπηλία», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ζητώντας ενότητα στο θέμα του Σκοπιανού.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: