Κάτοικος της Αμφιλοχίας πήγε στο Κέντρο Υγείας επειδή αρρώστησε και αποδείχθηκε ότι ήταν… δολοφόνος

Ήταν ένοχος για τη δολοφονία μιας 25χρονης Γερμανίδας το 1989 και είχε καταφέρει να διαφύγει και να παραμείνει ασύλληπτος.

Το γεγονός ότι αρρώστησε οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ήταν δολοφόνος που αναζητούσαν οι γερμανικές αρχές τα τελευταία 31 χρόνια.

Ο λόγος για έναν 69χρονο κάτοικο της Αμφιλοχίας, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας, καθώς είχε δολοφονήσει μια 25χρονη Γερμανίδα το 1989. Μετά τη δολοφονία είχε καταφέρει να διαφύγει από την πόλη Χάγκεν του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και έκτοτε διέμενε μόνιμα στην Αμφιλοχία.

Την περασμένη εβδομάδα ο άνδρας ένιωσε έντονη αδιαθεσία και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Εκεί διαπιστώθηκε από τα στοιχεία του ότι οι αρχές της Γερμανίας είχαν εκδώσει Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία, το οποίο εκκρεμούσε 31 ολόκληρα χρόνια.

Οι αστυνομικοί του τμήματος συνέλαβαν τον 69χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου παρέμεινε για νοσηλεία φρουρούμενος, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν επέτρεψε την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Ελλάδας.

Μόλις αποθεραπευτεί, θα κινηθεί η διαδικασία για την έκδοσή του στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανική ομάδα πούλησε 150.000 εισιτήρια για αγώνα ενάντια σε αόρατο αντίπαλο [φωτο]

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: