Κατηγορούμενος στη δίκη Λεμπιδάκη: «Δε μου επιτρέπεται να μιλήσω»

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη απολογία του 44χρονου ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών, στην οποία κρατούνταν όμηρος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Κατά την απολογία του ενώπιον της έδρας, η οποία έγινε ενώπιον του κ. Λεμπιδάκη, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που τον ενέπλεξε στην απαγωγή υποστηρίζοντας πολλές φορές ότι «δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω». Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ενεπλάκη στην υπόθεση της απαγωγής, άθελά του, και μετά από εκβιασμό που δέχθηκε από άτομα που δεν θέλησε να κατονομάσει.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε ότι «έχουμε αντιληφθεί ότι ο κύριος Λεμπιδάκης δεν μιλάει. Σας λέει κάτι αυτό;». Ωστόσο, στις ερωτήσεις της Έδρας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε επανειλημμένα να κατονομάσει το άτομο που, όπως υποστηρίζει, τον ενέπλεξε στην υπόθεση. «Δε μπορώ να σας πω, όσο δε μιλάω έχω ασφάλεια», ανέφερε, με την Έδρα να απαντά άμεσα πως «βλάπτετε τον εαυτό σας και αφήνετε κάποιους άλλους να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Από την πλευρά της, η Εισαγγελέας της Έδρας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο απηύθυνε την παραίνεση «εάν πράγματι η εμπλοκή στην υπόθεση ήταν μια παρέκκλιση στη ζωή σας και έχετε μετανιώσει θα πρέπει να μιλήσετε» με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται: «φοβάμαι αυτούς που δίνουν τις εντολές και αυτούς που καλύπτουν τις πράξεις αυτές» με τον κατηγορούμενο να προσθέτει «έχετε αναρωτηθεί τι φοβάται ο κύριος Λεμπιδάκης;».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε από την Έδρα εάν είχε δει όπλο, κατά το διάστημα που κρατούντο όμηρος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης στη μάντρα του, εκείνος υποστήριξε ότι δεν είδε κανένα όπλο.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 44χρονου, υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης και στη συνέχεια η διαδικασία συνεχίστηκε με τις απολογίες συγκατηγορουμένων του.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: